Senast 1 november i år tillträder Tove Andersen som ny VD och koncernchef för norska recyclingspecialisten Tomra Systems. (Bild pressbild)

Hon är ny VD och koncernchef för recyclingspecialisten Tomra

11 maj, 2021ANNONS

Tove Andersen är utsedd till ny VD och koncernchef i Norgebaserade globala recylingspecialisten Tomra Systems ASA. Tove Andersen, som ersätter nuvarande VD och koncernchef Stefan Ranstrand, tillträder senast den 1 november i år.

”Jag har sett det stora arbete som Tomra gör för att möjliggöra cirkulär ekonomi och samtidigt säkerställa resursansvar och minimera slöseri inom livsmedels-, återvinnings- och gruvindustrin. Jag är väldigt glad att ta över rollen som VD för Tomra”, säger Tove Andersen i en kommentar.

Tove Andersen kommer närmast från likaledes Norge-baserade Yara International – internationell leverantör av jordbrukskemikalier och gödningsprodukter – där hon i dag fungerar som chef för den europeiska marknaden.

Tomras nuvarande VD och koncernchef Stefan Ranstrand lämnar sin post efter 12 år. (Bild Tomra)

Stefan Ranstrand, som varit Tomras VD och koncernchef sedan 2009, välkomnar sin efterträdare.

”Jag är glad att välkomna Tove Andersen som ny VD för Tomra. Tove har stor internationell erfarenhet av sitt arbete i Yara, som liksom Tomra har hållbarhet som kärna i sin strategi. Tove delar Tomra-folkets värderingar av passion, innovation och ansvar och hon kommer att bli en bra ledare. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med henne under övergången”, säger Stefan Ranstrand.

Tomra, som grundades 1972, startade som tillverkare av automater för insamling av dryckesbackar och –flaskor. I dag är företaget en ledande producent och leverantör av teknologiledade lösningar som möjliggör cirkulär ekonomi genom avancerade insamlings- och sorteringssystem som optimerar resursåtervinning och minimerar avfall i livsmedels-, återvinnings- och gruvindustrin.
Tomra, som har ca 100.000 installationer på 80 marknader världen över, har cirka 4.300 anställda och omsätter cirka 990 miljoner euro (drygt 10 miljarder kronor).

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!