Malin Ljung Eiborn går från hållbarhetschef till hållbarhetsdirektör och tar 1 oktober plats i BillerudKorsnäs koncernledning. (Bild BillerudKorsnäs)

Hon blir hållbarhetsdirektör hos BillerudKorsnäs 1 oktober

3 september, 2019

BillerudKorsnäs hållbarhetschef Malin Ljung Eiborn tar den 1 oktober plats i koncernledningen som hållbarhetsdirektör. Hållbarhet blir därmed en egen avdelning på koncernnivå istället för som tidigare en del av kommunikationsavdelningen.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att i bolaget är hållbarhetsarbetet en integrerad del av affären. Företagets syfte ”att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid” blir nu ännu tydligare, när ansvaret för hållbarhet flyttas direkt in i koncernledningen.

”Hållbarhet är idag kärnan i vår affär och den utvecklingen blir bara tydligare. Vi ska fortsätta att ta täten och att inkludera hållbarhet som en egen funktion i koncernledningen känns därför naturligt. Att Malin dessutom bidragit starkt till BillerudKorsnäs utveckling under sin relativt korta tid i bolaget gjorde beslutet att inkludera henne i koncernledningen enkelt”, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef.

Malin Ljung Eiborn har varit hållbarhetschef sedan januari 2018 med ansvar även för public affairs. Hon kom närmast från kommunikationsbyrån Prime, där hon var partner och delaktig i utvecklingen av hållbarhetserbjudandet. Hon har dessförinnan bl. a. arbetat många år på Utrikesdepartementet och är EU-rättsjurist.

”Jag är väldigt glad för denna möjlighet och ser fram emot att nu kliva in i koncernledningen och få möjlighet att fortsätta utveckla hållbarhet som en stark drivkraft för vårt bolags utvecklingsresa. Eftersom hållbarhet genomsyrar allt vi gör, är det också ett viktigt steg för att få hela företaget att gå åt samma håll mot en hållbar framtid”, säger Malin Ljung Eiborn.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!