”Med den nya fabriken kan vi erbjuda flexibla förpackningar med kortare ledtider till kunder i både Afrika och Europa”, säger Olli Koponen.

Huhtamäki Oyj har nu startat upp sin flexibel-fabrik i Egypten

12 april, 2019

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj meddelar att man i dagarna har invigt sin egyptiska fabrik för tillverkning av flexibla förpackningar. Investeringen markerar Huhtamäkis första afrikanska etablering för produktion av flexibla förpackningar.

”Den egyptiska marknaden är stor och med den snabba befolkningstillväxten i Afrika förväntar vi oss framtida tillväxtmöjligheter både för oss och våra kunder. Hittills har vi betjänat våra flexibla förpackningskunder i Egypten från våra enheter i Förenade Arabemiraten och Indien. Med den nya fabriken kan vi nu erbjuda existerande och presumtiva kunder – både i Afrika och Europa – flexibla förpackningar med kortare ledtider”, säger Olli Koponen, chef för affärsområdet Flexible Packaging inom Huhtamäki.

Fabriken i Egypten ägs och drivs som ett joint venture, där Huhtamäki äger 75 procent och resterande 25 procent innehas av Ayman Korra, som varit Huhtamäkis samarbetspartner i Egypten sedan år 2003. Investeringskostnaderna för fabriken, inklusive inköp, anläggningskonstruktion och maskiner, beräknas till cirka 23 miljoner euro (ca 240 miljoner kronor) varav ca 17 miljoner euro är Huhtamäkis andel.

Den moderna fabriken ligger i Kairo-området och är byggd på en tomt på nästan 37.000 kvadratmeter, vilket ger gott om utrymme för framtida expansion. De flexibla förpackningar, som ska produceras vid fabriken, ska användas av Huhtamäkis kunder i Egypten, men även exporteras till andra kunder i Afrika samt Europa. Omkring 250 anställda kommer att arbeta vid anläggningen.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jerry@packnews.com

Relaterade artiklar