Huhtamäki bygger ny produktionsanläggning i Tavastehus och flyttar verksamheten från den gamla anläggningen från 1960-talet. (Bild Huhtamäki Oyj)

Huhtamäki investerar i ny anläggning i Tavastehus

14 november, 2017

Finska Huhtamäki Oyj, som är en global producent av förpackningar för mat och dryck, meddelar att ska investera cirka 11 miljoner euro (ca 107 miljoner kronor) i en ny produktionsanläggning i Tavastehus (Hämeenlinna) i Finland. 
Verksamheten kommer att flyttas från den nuvarande anläggningen, byggd på 1960-talet, till en ny modern anläggning. Byggnadsarbetet är planerat att inledas våren 2018 och den nya anläggningen förväntas vara färdigställd under våren 2019. Största delen av investeringen sker under 2018. 

 
”Dagens snabba livsstil ökar efterfrågan på mat och dryck utanför hemmet. Detta skapar tillväxtmöjligheter för oss och med investeringen kan vi bättre fånga dem”, säger Maisa Katila, VD för Huhtamaki Foodservice Nordics.
 
I samband med investeringen kommer Tavastehus-enhetens maskiner att delvis förnyas och graden av automatisering kommer att ökas. Konkurrenskraften kommer även att förbättras genom att den nya anläggningen baserar sig på lean-tillverkningsprinciper, vilket även innebär förbättring av materialflödet och minimering av onödig trafik inom produktionen. Moderniseringen kommer ytterligare att förbättra arbetsplatsens säkerhet och ergonomi.
 
”Tavastehus är ett bra läge för vår tillverkningsenhet. Vi har kunniga och erfarna medarbetare här och centrala råvaruleverantörer är närbelägna. Med den nya anläggningen kan vi ännu bättre betjäna våra kunder i Norden och Baltikum”, säger Maisa Katila.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!