Huhtamäki investerar i ny produktionskapacitet i fabriken i tyska Alf

Huhtamäki ökar sin kapacitet inom foodservice-produkter

18 februari, 2016

Finska förpackningskoncernen Huhtamäki Oyj investerar och ökar sin tillverkningskapacitet i bolagets fabrik i tyska Alf. Investeringen avser kompletterande tillverkningsutrustning för produktion av bland annat dryckesbägare och livsmedelsbehållare av plast och bioplast.
”Det finns en klart positiv trend för mat och dryck ”on-the-go” i Europa och vår enhet i Alf spelar en viktig rol när det gäller tillverkning av vissa viktiga förpackningsprodukter inom foodservice-sektorn. Genom att öka kapaciteten i Alf kan vi säkerställa en smidig leverans och ett bredare utbud av produkter till våra kunder.”, säger Eric Le Lay, ansvarig för Foosdservice Europe-Asia-Oceania hos Huhtamäki.

Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande att de nya produktionslinjerna i Alf arbetar med state-of-the-art-teknik och är helt automatiserade samt uppfyller alla krav på hög kvalitet och hög hygien. De nya tillverkningslinjerna beräknas kunna starta produktion under februari i år.

Starkt verksamhetsår 2015
Beskedet om investeringen i fabriken i Alf kommer samtidigt som Huhtamäki presenterar ett mycket gynnsamt bokslut för verksamhetsåret 2015.

Enligt bokslutet ökade försäljningen från 2.236 miljoner euro (drygt 21 miljarder kr) år 2014 till 2.726 miljoner euro (knappt 26 miljarder kr) under fjolåret. 
Rörelseresultatet (EBIT) ökade med hela 36 procent, från 175 miljoner euro år 2014 till 238 miljoner euro i fjol.

”Huhtamäki hade ännu ett starkt år i fjol och vi är nöjda med den stadiga förbättringen av lönsamheten, vilket också visar sig i ett rörelseresultat som är all-time-high. Vårt affärssegment Flexible Packaging har gjort stora framsteg, både organiskt och genom uppköpet och integrationen av indiska Positive Packaging i Huhtamäki”, säger Huhtamäkis VD och koncernchef Jukka Moisio i sin kommentar till årsbokslutet.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!