Huhtamäki öppnar fabrik för tillverkning av papperssugrör

23 maj, 2019ANNONS

Finska Huhtamäki Oyj har öppnat en fabrik i Nordirland för tillverkning av sugrör i papper. Fabriken ligger i Kilbegs Business Park i staden Antrim, nära Belfast, och beräknas ge sysselsättning åt cirka 100 personer.

Initialt kommer Antrimfabriken att producera papperssugrör främst till snabbmatsjätten McDonald´s, som planerar att under det här året ersätta sina plastsugrör med pappersdito i mer än 1.300 irländska och brittiska restauranger.

Huhtamäkis papperssugrör ska ersätta plastsugrör hos McDonald´s och andra kunder. (Bild Huhtamäki)

”Vi söker ständigt efter sätt att förbättra våra produkters miljöprestanda och introducera nya och mer hållbara innovationer för förpackningar. Lanseringen av sugrör i papper är ett bra exempel på detta”, säger Ciaran Doherty, chef för Huhtamaki Foodservice i Nordirland.

Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande att de första, nu installerade, maskinerna för tillverkning av papperssugrör kommer att kompletteras med ytterligare maskiner under åren. 2020 – 2022 Huhtamäki skriver också att man i framtiden planerar att tillverka även andra pappersbaserade produkter i den nya fabriken i Antrim. Företaget planerar också att redan i år utöka produktionen av papperssugrör till andra tillverkningsanläggningar i Europa

Huhtamäkis papperssugrör tillverkas i nya, specialutvecklade maskiner och 100 procent av det pappersmaterial, som används, kommer från uthålligt skötta och certifierade skogar.

Med den nya fabriken har Huhtamäki nu tre tillverkningsanläggningar i Nordirland och sammanlagt cirka 560 anställda.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!