Några exempel på Huhtamäkis pappersbaserade bägare för kalla och varma drycker.

Huhtamäki ska tillverka pappersbägare i Ukraina

6 mars, 2017

Finska Huhtamäki Oyj skriver i ett pressmeddelande att man ska uppföra en tillverkningsenhet i Ukrainas huvudstad Kiev för tillverkning av pappersbaserade dryckesbägare.
Fabriken ska hjälpa Huhtamäkis lokala och globala kunder i Ukraina att växa inom segmentet dryckesbägare för kalla och varma drycker.

Huhtamäki har varit närvarande på den ukrainska marknaden sedan år 2002, men inte haft någon egen produktion i landet, utan importerat dryckesbägare i huvudsak från sina tillverkningsenheter i Polen.

Den nya anläggningen i Kiev, som beräknas starta sin produktion under nästa år, kommer att tillverka ett komplett utbud av pappersbägare för kalla och varma drycker. 50 personer beräknas arbeta i fabriken, som kommer att ingå i Huhtamäkis affärssegment Foodservice Europe-Asia-Oceania.

”Trots den senaste tidens politiska och ekonomiska turbulens växer foodservice-segmentet i Ukraina och landet är viktigt för flera av våra nyckelkunder och deras utvecklingsplaner. Dessutom har Ukraina en utbyggd transportinfrastruktur som innebär goda förutsättningar för service till grannländerna”, säger Eric Le Lay, chef för Huhtamäkis Foodservice Europe-Asia-Oceania.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!