Göran Persson är divisionschef för Process & Drives på Siemens.

Husums nya kartongmaskin får drivsystem från Siemens

10 mars, 2015ANNONS

I december i fjol meddelade Metsä Board att man ska avveckla sin papperstillverkning och satsa helt på kartongproduktion. Beslutet innebär bland annat att man investerar 1,6 miljarder kronor i en ny kartongmaskin vid bruket i Husum utanför Örnsköldsvik.
I en pressrelease meddelar nu Siemens att man fått en order från Metsä Board avseende leverans av automations- och drivsystem till den ny kartongmaskinen. Ordern har ett initialt värde på 45 miljoner kronor.

”Vi gör stora investeringar i vårt kommande kartongbruk i Husum och Siemens var ett självklart val för oss, eftersom att vi redan har ett bra samarbete med företaget”, säger Kai Vikman, VP Technical Development på Metsä Board.

”Vi har samarbetat med Metsä i över 25 år och vi har en stark relation och de vet att vi är en pålitlig partner. Detta kombinerat med våra konkurrenskraftiga priser tror jag är anledningen till att de väljer att lägga ytterligare en stororder hos oss, något vi är stolta och tacksamma över”, säger Göran Persson, divisionschef för Process & Drives på Siemens.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!