Patrick Leclercq, VD för VPK Nordic, invigningstalade i Halden. (Bild Per Øyvind Nordberg)

Hypermodern wellpappfabrik har äntligen invigts i Norge

28 september, 2022ANNONS

Belgiska förpackningskoncernen VPK Packaging Group, som sedan 2016 äger det som en gång var anrika norska Peterson, har officiellt invigt sin hypermoderna wellpappfabrik i norska Halden. Fabriken har varit i drift i mer än ett år, men det är först nu som den kunnat bli officiellt invigd.

Fabriken har kostat över en miljard norska kronor och den är designad och byggd enligt den allra senaste teknologin. Fabriken är koldioxidneutral och använder biogas och naturgas till både produktion och uppvärmning.

Även wellpappmaskinerna i fabriken är state-of-the-art och baserade på Industri 4.0-principen, där alla maskiner och enheter i fabriken kan kommunicera med varandra. Fabriken är helautomatiserad och CO2-opitmerad för minsta möjliga miljöbelastning.

”Vi har säkert en av Europas mest effektiva fabriker för tillverkning av wellpappsförpackningar”, sade Tommy Prøitz, VPK försäljningsdirektör och chef för PackTech VPK, till norska Packnews.no vid invigningen.

Wellpappanläggningen i Halden är en av 34 VPK-fabriker runt om i Europa och med en prislapp på över en miljard kronor är den en av de största investeringarna i Halden-regionen och också en av VPK:s största.

Vid invigningen närvarade statsråd, lokalpolitiker, Belgiens Norge-ambassadör, representanter från koncernledningen i Belgien samt cirka 100 inbjudna gäster. Invigningstalade gjorde Patrick Leclercq, som är VD för VPK:s verksamheter i Norge och Norden, och det röda bandet klipptes av en utvald skara honoratiores.

Belgiska VPK förvärvade 2016 anrika norska wellpapp och förpackningsbolaget Peterson Packaging. ”Peterson”, som i många år varit ett välkänt varumärke för norsk wellpapp, har numera helt försvunnit, sedan VPK Packaging Group för två år sedan samlade alla sina bolag under det gemensamma företagsnamnet VPK Packaging. Läs mer HÄR!

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!