Omrons CMOS-lasersensor E3AS-HL har en samplingshastighet på 10.000 gånger i sekunden. (Bild Omron)

Hypersnabb lasersensor klarar identifiering av svårlästa mål

9 december, 2020ANNONS

Japanska elektronik- och automationsföretaget Omron, med europeiskt dotterbolag i Nederländerna, har lanserat en hypersnabb lasersensor för identifiering av svåravlästa mål och produkter.

Lasersensorn har beteckningen E3AS-HL och den är utrustad med en avkänningsteknik, som är helt ny för branschen och som väsentligt förbättrar avkänningskapaciteten.

Omron skriver i ett pressmeddelande att tillförlitlig avkänning av svåravlästa mål minskar behovet av tidskrävande installationer och justeringar, när utrustningen ska driftsättas.

Avkänning och identifiering med hjälp av konventionella, reflekterande fotoelektriska sensorer påverkas av målets färg, material och ytegenskaper, och mänsklig erfarenhet och kompetens krävs för att utforma och justera sensorinstallationen för olika måltyper.

”Det här problemet uppstår ofta inom fordons- och livsmedelsindustrierna, där olika typer av mål med komplexa former och blanka ytor måste avkännas”, skriver Omron.

Omrons E3AS-HL-sensorer kan känna av böjda och oregelbundna blanka förpackningar. (Bild Omron)

Enligt Omron kan CMOS-lasersensorn E3AS-HL användas för tillförlitlig avkänning av sådana mål, som inte går att identifiera med reflekterande fotoelektriska sensorer. Avkänningsalgoritmen är ny i sitt slag i branschen och har en samplingshastighet på 10.000 gånger i sekunden!

Omron har utvecklat en teknik, som ökar avkänningskänsligheten genom att även mycket små ljusmängder, som reflekterar från målet, kan förstärkas. Tekniken möjliggör avkänning av alla typer av mål, oavsett färg, material eller form.

Omrons tekniker gör att E3AS-HL-sensorerna tillförlitligt kan känna av böjda och oregelbundna blanka bildelar eller flerfärgade och blanka livsmedel och förpackningar. E3AS-HL-sensorerna kan användas på samma sätt som reflekterande fotoelektriska sensorer.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!