Post- och logistikföretaget PostNord ska nu sköta transporterna av Spendrups drycker till hela Norrland.  (OBS Bilden är ett montage!)

I norr kommer ölen som ett brev på posten…

19 februari, 2015

Post- och logistikföretaget PostNord har träffat ett avtal med Spendrups Bryggeri, som innebär att PostNord ska sköta den omfattande fjärrtrafiken av Spendrups drycker till hela Norrland.
Leveranserna sker från bryggeriet i Grängesberg till företaget Bryggeritransport i Bergslagens terminaler, vilka finns från Sundsvall och norrut. Bryggeritransport sköter sedan närdistributionen för Spendrups räkning.

Spendrups brygger varje år omkring 400 miljoner liter dryck i sina tre anläggningar och bryggeriet i Grängesberg, där också centrallagret finns, står för de största volymerna. Avtalet med PostNord löper över flera år och omfattar fjärrtrafik med dryckesleveranser till hela Norrlandsregionen och returhantering från terminalerna tillbaka till bryggeriet. Marknaden är efterfrågestyrd och kräver snabba och anpassade transporter.

”Dryckesmarknaden varierar mycket med till exempel säsong och väder. PostNord har både kapacitet och flexibilitet att möta den utmaningen, och kan göra det på ett kostnadseffektivt sätt”, säger Björn Deborg, logistikchef på Spendrups.

PostNord skriver i ett pressmeddelande att man just nu växer nu inom parti- och styckegods och att man satsar mot att bli en kompletta logistikleverantör och ta tillvara synergier i det redan starka nätet för pall- och pakettransporter som man har.

”Vi är stolta över att Spendrups och Bryggeritransport har valt oss som sin logistikpartner. PostNord har en stark närvaro i Norrland. och vi ser fram emot att få visa styrkan i vår partigodsverksamhet”, säger Anders Holm, chef för PostNord Sverige.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!