Irländska GEM Plastics, som köpts av tyska Schütz, är specialiserade på tillverkning av industriella plastfat och plastdunkar av så kallad ”jerrycan”-modell. (Bild Schütz)

IBC-specialisten Schütz köper irländsk jerrycan-tillverkare

8 november, 2021ANNONS

Tyska Schütz Group, specialiserade på transport- och industriförpackningar av IBC-modell (Intermediate Bulk Container) har köpt det irländska företaget GEM Plastics Ltd, som är specialiserade på tillverkning av plastdunkar (s.k. ”jerrycans”) och plastfat.

Schütz skriver i ett pressmeddelande att med förvärvet utökar man sin produktportfölj inom området industriförpackningar och ökar sin prestanda ytterligare för kunder i Irland och Storbritannien.

”GEM och Schütz passar perfekt ihop”, säger Roland Strassburger, VD Schütz Group. (Bild Schütz)

GEM Plastics, som är baserat i grevskapet Cavan, Irland, har tillverkat industriförpackningar i plast i över 30 år. Företagets produkter levereras framförallt till kemi-, smörjmedels-, livsmedels- och dryckesindustrin samt läkemedelsindustrin. Utöver etablerade plastfat och ett brett utbud av jerrycans innehåller produktsortimentet även skräddarsydda förpackningslösningar.

”GEM och Schütz passar perfekt ihop och vi är mycket glada över denna förstärkning av koncernen på dessa viktiga geografiska marknader. I framtiden kommer vi att kunna erbjuda våra lokala kunder det mest omfattande utbudet av produkter och tjänster inom industriförpackningar”, säger Roland Strassburger, VD för Schütz Group.

”Vi känner Schütz mycket väl som ett framgångsrikt globalt företag och vi är övertygade om att de båda familjeägda företagens filosofier passar utmärkt ihop. Schütz kommer att fortsätta att utveckla vårt företag för att säkra verksamhetens framtid och bygga vidare på vår redan uppnådda framgång”, säger Alec Milligan, grundare och ägare av GEM Plastics.

Alec Milligan kommer efter Schütz förvärv att fortsätta i GEM som styrelseledamot och företagets VD Maura Burke kommer att fortsätta att leda GEM.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!