”Min vision är att vi ska bli det mest lönsamma kartongföretaget i världen”, säger Iggesund Paperboards nye VD Johan Nellbeck. (Bild Philippe Rendu)

Iggesunds VD: Vi ska bli det mest lönsamma kartongbolaget

21 februari, 2020ANNONS

”Vi ska bli det mest lönsamma kartongbolaget i världen” Det säger Johan Nellbeck, ny VD för Iggesund Paperboard, i en exklusiv intervju med packnews och tidningen nord emballages chefredaktör Bo Wallteg.

Johan Nellbeck har många års erfarenhet av arbete inom kartong- och pappersindustrin, bland annat genom ledande befattningar inom Assi och Billerud.  Och nu sitter han sedan augusti 2019 som ny VD för globala kartongtillverkaren Iggeund Paperboard AB.
Bo Wallteg har träffat Johan Nellbeck för att få veta vad han vill med företaget och hur han ser på branschen i sin helhet.

”Min vision är att vi tveklöst ska bli det mest lönsamma kartongföretaget i världen och det kan vi bara bli genom att jobba med kvalitet. Vi måste förstå kundernas behov och vi kommer att se mer på förpackningsinnovation i kombination med kartong. Vis av erfarenhet tror jag mycket på det tänket”, säger Johan Nellbeck.

Iggesund Paperboard, som ingår i Holmen-koncernen, är känt världen över för sina kartongkvaliteter Invercote och Incada, tillverkade av jungfrulig fiber, och med inriktning på förpackningar inom ”lyxsegment” som tobak, läkemedel, kosmetika, m fl. och på högklassiga grafiska kartongprodukter. Det är en produktportfölj, som Johan Nellbeck inte ser någon anledning att ändra på.

”Jag ser inte att vi kommer att satsa mot annorlunda lösningar, till exempel transparent kartong för att bara nämna något. Vi kommer att bli vid vår läst och göra det väldigt bra. Och det finns alltid potential för att bli ännu bättre. Vi jobbar hela tiden med styrka, styvhet och yta, och vill göra våra kvaliteter ännu effektivare för kunderna att köra”, säger Johan Nellbeck.

Hela den exklusiva intervjun med Johan Nellbeck kan du läsa i årets första utgåva av tidningen nord emballage, som utkommer inom kort. Där berättar Johan Nellbeck också om hur han ser på plast kontra kartong, hur han tycker att förpackningsbranschen ska sluta med pajkastning och börja samarbeta och hur han tror att Brexit kommer att påverka Iggesund Paperboard och dess verksamhet i engelska Workington.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!