Framtidskonferensen Scanpack Summit 2022 bjuder på ett späckat program med framstående talare och experter. (Bild Scanpack. Bilden är från Scanpack 2018)

Imponerande uppställning på konferensen Scanpack Summit

26 augusti, 2022ANNONS

Svenska Mässan har släppt programmet till den strategiskt inriktade framtidskonferensen Scanpack Summit 2022 – en imponerande uppställning med framstående talare.

Svenska Mässan skriver att Scanpack Summit 2022 kommer att sammanföra ledande beslutsfattare inom såväl förpackningsbranschen som inom forskning och politik.

Konferensprogrammet på Scanpack Summit kommer att bestå av fem huvudspår med talare med bred erfarenhet och globala perspektiv samt av paneldiskussioner. Konferensen hålls på engelska och de fem huvudspåren är:
* Cirkulär ekonomi
* EU och politiken
* Konsumenter och disruption
* Förpackningarnas framtid
* Slutanvändare

Anna-Lena Friberg

Anna-Lena Friberg, som är affärsansvarig på Svenska Mässan och projektledare för Scanpack, understryker att samverkan inom branschen är avgörande.

”Scanpack Summit är ett utmärkt tillfälle att träffas, diskutera och inspireras. Vi är väldigt glada över att ha så framstående talare med oss. För att kunna åstadkomma förändring behöver vi lyssna på varandra men också samarbeta över områdesgränserna. I programmet hittar vi stor expertis och talare med djupgående kunskaper. Vi ser verkligen fram emot Scanpack Summit och vad det kan resultera i”, säger Anna-Lena Friberg.

Så här säger några av talarna inför Scanpack Summit 2022:

Annette Lendal

”Engångsförpackningar speglar för närvarande inte vad de kostar miljön eller vårt system i stort, men om man tittar på hur lagstiftningsvindarna blåser så kommer detta snart att förändras. Att göra affärer som vanligt kommer att bli dyrt. I stället för att bara sitta och vänta på nya regler och förordningar är det bättre att agera nu och förnya vår väg ur problemet. Jag hoppas att jag kan inspirera lyssnarna på Scanpack Summit att tänka om kring produkter, affärsmodeller och förpackningar och se de affärsmöjligheter som finns med upstream innovation”, säger keynote-talare Annette Lendal.

Armando Mariano

”Scanpack Summit spänner över ett brett spektrum av ämnen och områden som rör förpackningar, från cirkulär ekonomi till konsumenter och disruption och från framtidens förpackningar till smarta förpackningar. Min förväntning är att vi kan fortsätta stödja anpassning och gemensamma visioner inom förpackningsbranschen, varumärken och bland konsumenter. På så sätt kan vi tackla dagens största utmaningar och ta vara på morgondagens bästa möjligheter”, säger Armando Mariano, rapportör för Europeiska ekonomiska och sociala kommittén.

Eef de Ferrante

”Ny teknik är nyckeln till att skynda på förändringstakten. Inte lagar eller föreskrifter, utan teknik. Jag ser fram emot att interagera med publiken och att ställa frågor till besökarna. Jag vill verkligen förstå vad de vet. För man måste förstå hur stor effekt smarta förpackningar faktiskt har. Om man tror att en förpackning bara är ett hölje runt en produkt ska man nog jobba med något annat. Vi närmar oss ett läge i livet där förpackningen är smartare än innehållet”, säger Eef de Ferrante, VD för AIPIA (Active and Intelligent Packaging Industry Association).

Här hittar du hela konferensprogrammet för Scanpack Summit 2022!

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!