”Wellkuvertet” Botta Eco-Envelope kan ersätta bubbelplast vid packning och transport av stötkänsliga produkter som ägg, glasflaskor, etc. (Bild Botta Packaging)

Innovativt papperskuvert kan ersätta traditionell bubbelplast

19 maj, 2020ANNONS

Bubbelplast används vanligtvis som stötskyddande och dämpande material vid transport av e-handelsprodukter. Men nu har förpackningsföretaget Botta Packaging utvecklat ett innovativt papperskuvert med wellpappliknande inredning, som kan ersätta bubbelplasten.

Italienska Botta Packaging, som är specialiserade på skyddande och stötdämpande förpackningslösningar i papper och wellpapp, har utvecklat den nya produkten i samarbete med stormarknadskedjan Esselunga.

Botta Eco-Envelope, som konceptet kallas, består av ett öppet ”kuvert” av papper, som på insidan är fodrat med ett ”wellpapper” med stötdämpande veckningar.

Botta Eco-Envelope är främst tänkt att användas vid e-handel med livsmedel och då som ersättare för bubbelplast vid packning och transport av stötkänsliga produkter som ägg, glasflaskor, etc.

Enligt Botta Packaging anser tre av fyra konsumenter att hållbara förpackningar är viktiga och påverkar deras köpbeslut.

Den traditionella och utbredda användningen av bubbelplast i e-handelsförpackningar är inte hållbar och att behöva ta emot förpackningar, som består av olika material, vilka måste separeras vid återvinning, är både besvärande och irriterande för konsumenterna, hävdar Botta Packaging.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!