Insamlingen av förpackningar och tidningar från svenska hushåll ökade med nästan sju procent under 2018, jämfört med föregående år. (Bild FTI)

Insamling av förpackningar ökade med sju procent i fjol

27 februari, 2019

Insamlingen av förpackningar ökade med nästan sju procent under 2018, jämfört med 2017. Det visar Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) statistik för insamling från svenska hushåll.

”Vi vet alla att kladdiga förpackningar, tunga glasflaskor, veckans gamla tidningar och en tur till återvinningsstationen inte alltid är självklart och lätt att prioritera bland allt annat i livspusslet. Men vi vet också att det material, som lämnas in vid våra återvinningsstationer och via fastighetsnära insamling, gör stor skillnad. Det är därför det är så viktigt att alla bidrar”, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI i ett pressmeddelande.

Siffrorna för 2018 visar att under året lämnades 650.327 ton förpackningar och tidningar till återvinning. Räknat i kilo per fast boende i Sverige lämnade varje person nästan 64 kilo material till återvinning. Den största ökningen står mängden insamlad plast för.

I likhet med tidigare år minskar mängden tidningar som lämnas till återvinning, som en följd av förändrade medievanor, dvs det faktum att allt fler läser tidningarna på nätet.

HÄR hittar du insamlingsstatistiken för samtliga svenska kommuner!

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!