Total Corbion PLA:s mjölksyrabaserade bioplaster tillverkas i Thailand  med sockerrör som råvara.

interpack 2017 – Love a Fair Samarbete kring PLA-plast

12 maj, 2017ANNONS

I samband med interpack offentliggjorde bioplastproducenten Total Corbion PLA och schweiziska polymerföretaget Sukano ett samarbete, som innebär att Sukano får ensamrätt att marknadsföra och sälja en serie funktionella bioplastföreningar, vilka baseras på Total Cobions Thailandproducerade mjölksyrabaserade bioplaster under namnet Luminy®. Plasterna kan bland annat användas för tillverkning av förpackningar eller ingå som delmaterial i förpackningar.

Total Corbion PLA säljer och marknadsför redan en rad outspädda Luminy®-hartser, bland annat en speciellt värmetålig PLA-harts, men de varianter, som Sukano kommer att marknadsföra kommer att utgöras av specialblandningar med Sukanos egna hartser och polymerföreningar.

”Vi är stolta över möjligheten för kunderna att kunna komplettera egenskaperna hos våra outspädda 
Luminy®-hartser med Luminy®-baserade masterbatcher från Sukano. Konverterare kan nu välja från ett stort antal masterbatcher från Sukano och på så sätt skräddarsy och finjustera egenskaperna och prestandan hos bioplasten”, säger Total Corbions marknadschef François de Bie, som också är ordförande i den europeiska bioplastorganisationen European Bioplastics.

Utbudet av PLA-masterbatcher från Sukano kommer bland annat att innefatta bioplaster, som är speciellt tåliga mot slag och annan yttre påverkan och plaster som motstår mögel eller är antistatiska. Färgade masterbatcher baserade på Total Corbions Luminy®-PLA kommer också att finnas i utbudet.

Sukano säger i ett uttalande att man är engagerad i den globala tillväxten av PLA-applikationer på marknaden. Kunder som vill byta ut sin traditionella oljebaserad plast mot mer hållbara PLA-bioplaster kan nu göra det ,utan att kompromissa med funktionaliteten hos sina slutliga applikationer – tack vare det omfattande sortimentet av PLA-baserade masterbatcher från Sukano, som alltså nu också kommer att finnas med Total Corbions Luminy®- PLA som bärare.

Luminy®-PLA-hartserna tillverkas av Total Corbion PLA i Thailand med sockerrör som råvara. Luminy®-hartser är certifierat komposterbara och biobaserade.

Total Corbion PLA och anläggningen i Thailand är ett 50/50-joint venture företag, bildat av nederländska mjölksyraproducenten Corbion NV och franska gas- och oljejätten Total SA. Vi har tidigare skrivit om detta joint venture företag (Läs HÄR).

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!