Jacky-förpackningarna i Finland kommer från februari att få ny grafisk design där bilden av en ”cool” kossa dominerar!

Jacky går från “arg fågel” till en cool kossa…

28 januari, 2016ANNONS

I Finland lanserar Orkla Foods en ny förpackningsdesign för sina Jacky yoghurt- och pudding-produkter. Tidigare har förpackningarna varit försedda med bilder på karaktären ”Angry Birds”, men licensavtalet med det finska spelmärket ”Angry Birds” är nu avslutat och i stället har finska Orkla Foods försett Jacky-förpackningarna med bilder på ”coola”  kossor..!

Den nya förpackningsdesignen för Jacky i Finland har tagits fram den Londonbaserade reklam- och designbyrån Dragon Rouge

I fortsättningen kommer de finska youghurt- och puddingförpackningarna för Jacky alltså att prydas av en ny logotyp och bilden på en ”cool” kossa, försedd med olika huvudbonader och attribut som solglasögon, basebollkeps, piratbandana, m. fl. Förpackningarna kommer också att vara försedda med engelska fraser för att ytterligare accentuera den ”coola” imagen..! 

Observera att den nya designen inte omfattar de svenska produkterna, som säljs under varumärket ”Jacky”! På den svenska marknaden finns Jacky endast i form av chokladpudding, som distribueras av livsmedelsproducenten Ekströms, som ingår i Orkla Foods Sverige.

”Vi har enbart Jacky chokladpudding i singel- och multiförpackning  (fyrpack) på den svenska marknaden och de kommer även i fortsättningen att ha samma grafiska design som tidigare”, säger Orkla Foods Sveriges kommunikationschef Helen Knutsson till packnews.se

Noterbart i sammanhanget är att de svenska Jacky-förpackningarna sedan tidigare pryds av en bild på – ja, just det, en ”cool” kossa..! Visserligen utan huvudbonader och solglasögon, men ändå en glad och ”cool” ko!

Den svenska kossan kommer alltså att stå orubbad på Ekströms puddingförpackningar! Men sedan kan man naturligtvis inte undgå att undra om den engelska designbyrån hämtat inspiration till den finska Jacky-kossan från dess svenska ”syster”… Men därom vet vi intet.

Jackys finska yoghurtprodukter produceras i Jalasjärvi, medan de finska Jacky-puddingarna, sedan den inhemska produktionen i fabriken i Lahti upphört, tillverkas i Orkla Foods Sveriges anläggning i Örebro.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!