Ledningen i det nya bolaget NiceBoxes består av fr. v. Lennart Myrlöv, ordförande, Peter Sandström, VD och Jakob Skarin, marknadschef. (Bild Hulda Andersson)

JakeBox och Grycksbo Box går samman och bildar NiceBoxes

13 september, 2019

JakeBox AB, som genom åren prisats för sina innovativa och miljövänliga förpackningskoncept, har gått samman med anrika Grycksbo Box & Print. Tillsammans, under namnet NiceBoxes, blir de en ledande nordisk aktör inom nischade specialförpackningar för bland annat presentkort, smycken och konfektyr.

”Det är en perfekt match, som vi länge letat efter. JakeBox har förvisso varit en spjutspets, med innovativa produkter och kreativa lösningar, som skapar aha-upplevelser, uppmärksamhet och förtjänster för kunderna, men vi har saknat den stabilitet i bolaget, som ett bredare utbud av enklare basprodukter kan ge, och det är vad vi får genom denna sammanslagning”, säger JakeBoxs grundare och VD Jakob Skarin, som blir marknadschef i det nya bolaget..

VD i den nya konstellationen är Grycksbo Box & Prints VD Peter Sandström. Även han ser sammanslagningen som ett stort steg framåt och en värdefull komplettering.

”Vi har ju ansetts som en trygg och stabil leverantör, men kanske inte så spännande. JakeBox och deras innovationskraft tillför betydligt mer ”sexighet” och attraktionskraft”,. säger Peter Sandström.

I det nya gemensamma bolaget finns även en webshop – niceboxes.se – som nu kompletteras med alla JakeBoxs produkter.

”Det är ett stort fall framåt för oss. Vi har ju mest jobbat med specialbeställningar, så lagervaror och en webshop har inte varit högsta prioritet för oss, men nu när vi plötsligt har en, tack vare sammanslagningen, så kommer vi att ha väldigt stor nytta av den, även för specialbeställningar”, säger Jakob Skarin.

Sedan JakeBox för några år sedan sålde av sin CD- och DVD-förpackningsverksamhet (Läs HÄR), har de nästan uteslutande varit fokuserade på presentkortsmarknaden, medan Grycksbo Box & Print även levererat till konfektyr- och smyckeindustrin. Båda har även gjort specialförpackningar på beställning, t ex för kontaktlinser, mässmaterial eller drycker kopplade till rockvärlden, som Sweden Rock, Motorhead, In Flames, och Thåström. Och tillsammans ser bolagen nu stora möjligheter till korsbefruktningar. Förpackningar som var tänkta som presentkortsförpackningar kan med ett enkelt byte av inrede bli en pralinförpackning och tvärtom, vilket ger större smidighet och i förlängningen lägre priser för kunderna.

NiceBoxes skriver i en pressrelease att huvudfokus kommer att ligga på den nordiska marknaden, även om JakeBoxs befintliga kunder i Europa, främst i Tyskland, även med ens gör NiceBoxes mer internationellt.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!