Jan Svensson föreslås bli ny styrelseordförande i BillerudKorsnäs. (Pressbild)

Jan Svensson föreslås till ny ordförande i BillerudKorsnäs

12 januari, 2021ANNONS

Valberedningen i BillerudKorsnäs har beslutat att föreslå att Jan Svensson ska väljas till ny styrelseordförande i bolaget vid årsstämman den 5 maj 2021. Jan Svensson kommer då att efterträda Jan Åström, som meddelat att han inte är tillgänglig för omval som styrelseordförande, men däremot som ordinarie ledamot i styrelsen.

”Valberedningen är mycket nöjd med att kunna föreslå Jan Svensson som ny styrelseordförande. Vi är övertygade om att Jan Svensson, med sin breda industriella erfarenhet och sin starka kompetens inom strategi och ledarskap, kommer att bidra med ett ordförandeskap som är rätt för bolaget”, säger valberedningens ordförande Michael M.F. Kaufmann.

Jan Svensson är styrelseledamot i BillerudKorsnäs sedan 2020 och har tidigare varit VD för det svenska investmentbolaget Latour (2003-2019). Jan Svensson är för närvarande också styrelseordförande för Fagerhult och Tomra Systems samt styrelseledamot i Assa Abloy, Loomis, Nobia, Climeon, Stena Metall och Herenco.

Jan Åström har avböjt omval som ordförande. (Bild BillerudKorsnäs)

Valberedningen föreslår också att avgående ordföranden Jan Åström väljs till ordinarie styrelseledamot vid årsstämman i maj.

”Valberedningen vill lyfta fram de viktiga bidrag som Jan Åström har stått för under sin tid som styrelseordförande för bolaget, däribland rekryteringen av en ny verkställande direktör”, säger Michael M.F. Kaufmann.

BillerudKorsnäs valberedning består av Michael M.F. Kaufmann (Frapag Beteiligungsholding AG), Tomas Flodén (AMF Försäkring & Fonder), Lennart Francke (Swedbank Robur fonder) och Thomas Wuolikainen (Fjärde AP-fonden).

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!