Vid drupa 2016 var hela den stora utställarhallen nr 17 reserverad för HP, som blev mässans största utställare. Men nu hoppar HP av drupa 2021 och risken är stor att hallen kommer att gapa tom... (Bild drupa)

Nu kliver jättarna av drupa 2021 – HP gör Heidelberg sällskap

14 oktober, 2020ANNONS

Allt fler av de stora och ledande företagen kliver nu av stormässan drupa i Düsseldorf, som på grund av pandemin flyttats till april 2021. Senaste i raden är mässans största utställare HP. Sedan tidigare har tryckpressgiganten Heidelberg också meddelat att man inte tänker ställa ut på drupa 2021.

Det är engelska tidskriften Printweek och tyska print.de, som i sin tur refereras av Sign&Print, som meddelar att HP kommer att hoppa av drupa. Det är det hårdaste slaget hittills, mot den mässa som först var planerad till juni i år, men som på grund av Corona-pandemin flyttats till 20 -28 april 2021.

Under många år var Heidelberg den största utställaren på drupa. På förra mässan, år 2016, gick dock HP om och blev största utställare. Och nu verkar det stå klart att varken Heidelberg eller HP kommer till drupa i april nästa år!

Förutom HP har även de stora digitalpresstillverkarna Ricoh, Canon, Xerox och Konica Minolta bestämt sig för att inte vara med. Ett hårt slag för mässan så klart.
Och andra stora företag, som också meddelat att de inte kommer till drupa 2021, är Bobst, Komori, Kodak, Fujifilm och Manroland.

Mässan kommer förmodligen att genomföras ändå. Kostnaden för att ställa in skulle bli alltför hög. Då måste mässan betala tillbaka bokningsavgifterna. Om mässan genomförs, så kan avgifterna behållas och utställarna är välkomna att använda sina reserverade ytor – eller lämna dem tomma. Mot det ska naturligtvis vägas den skada som varumärket lider, när besökarna kommer till en mässa, där en stor del av de tyngsta varumärkena inte finns på plats.

Förmodligen får vi vänta till år 2024 innan vi nästa gång får uppleva en komplett drupa-mässa.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!