Löfbergs börjar använda återvunnen PET i flaskorna för Caffeine Water. (Bild Löfbergs)

Kafferosteriet Löfbergs har nu börjat använda återvunnen PET

13 juni, 2019

Som ett led i arbetet att senast år 2030 endast använda återvunnet eller förnybart material i sina förpackningar, har kafferosteriet Löfbergs i Karlstad börjat använda återvunnen PET i sina flaskor för energidrycken Caffeine Water.

”Att vi och andra ökar efterfrågan på återvunnen PET är en förutsättning för ett hållbart plastkretslopp där plast från både förnybar råvara och återvunna plastmaterial ingår”, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

”Vi ställer om till 25 procent återvunnen PET redan nu. Och ambitionen är att öka andelen kontinuerligt framöver”, säger Madelene Breiling. (Bild Löfbergs)

Att använda återvunnen PET går i linje med förslaget till det nya EU-direktivet, som tar sikte på att minska användningen av plast. Här ingår bland annat ett lagkrav att PET-flaskor ska bestå av minst 25 procent återvunnen plast från och med 2025, beräknat som ett genomsnitt för medlemslandet.

”Vi väntar inte utan ställer om till 25 procent återvunnen PET redan nu. Och ambitionen är att öka andelen kontinuerligt framöver”, säger Madelene Breiling.

Tidigare i år fick Löfbergs uppmärksamhet när man berättade att man börjat fasa ut den fossila plasten i sina kaffepaket.

”Genom att ersätta delar av den fossila plasten med ett växtbaserat alternativ minskar vi förpackningens klimatpåverkan med dryg 30 procent i ett första steg”, säger Madelene Breiling.

Löfbergs Caffeine Water är en lätt kolsyrad energidryck, som görs på svenskt källvatten, koffein och naturligt fruktextrakt. Inget tillsatt socker eller onödiga tillsatser. Varje flaska innehåller 150 mg naturligt koffein.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar