Per Ekerbring (t.v.), tidigare VD för Boardic AB, tillsammans med Oskar Ryno, VD för AB Karl Hedin Emballage.

Karl Hedin Emballage förvärvar träemballageföretaget Boardic

8 februari, 2021ANNONS

Träemballageföretaget Boardic AB, med huvudsäte i Norrköping och de två estniska dotterbolagen Boardic Eesti OÜ och Boardic Property OÜ, har förvärvats av AB Karl Hedin Emballage, med huvudkontor i Krylbo. Tillträdet skedde den 2 februari i år.

”Jag är mycket nöjd att det blev Karl Hedin som tog över som ägare till Boardic. Det är ett livskraftigt familjeföretag och jag är övertygad att detta är den absolut bästa nya ägaren för både våra medarbetare och kunder och ger de bästa förutsättningarna för att fortsätta utveckla verksamheten i såväl Sverige som Estland”, säger Per Ekerbring, tidigare huvudägare och grundare till Boardic AB.

Boardic skriver i ett pressmeddelande att bolagets försäljning, som bland annat omfattar trä- och plywoodförpackningar, ska drivas vidare under varumärket Boardic.

”Vi har under de senaste åren haft ett allt närmare samarbete med Boardic och det känns nu helt rätt att ta nästa steg! Synergierna med vår nuvarande verksamhet är många och med förvärvet så breddas vårt erbjudande på marknaden” kommenterar Oskar Ryno, VD för AB Karl Hedin Emballage.

Karl Hedin Emballage producerar träbaserade emballagelösningar i sju anläggningar, belägna i Krylbo, Årsunda, Rättvik, Jularbo, Herrljunga,Skultuna och Vretstorp. Huvudinriktningarna är specialpallar till skogsindustri och lastpallar och lådor till stål- och verkstadsindustri , mm. Företaget tillverkar även wellpapplösningar samt takstolar. Karl Hedin Emballage ingår i sågverkskoncernen AB Karl Hedin.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!