Karl-Henrik Sundström lämnar sin befattning som VD för storkoncernen Stora Enso under första kvartalet år 2020. (Bild Stora Enso)

Karl-Henrik Sundström lämnar VD-posten i Stora Enso nästa år

27 augusti, 2019

Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström har informerat Stora Ensos styrelse att han lämnar sin befattning nästa år. Styrelsen har påbörjat arbetet med att utse en ersättare.

Karl-Henrik Sundström kommer att behålla sin nuvarande position tills vidare och avser att lämna Stora Enso under det första kvartalet 2020. Exakt datum kommer att meddelas så snart en efterträdare har utsetts.

”Jag har trivts oerhört bra på Stora Enso, vi befinner oss på en spännande resa. Hållbarhetsfrågor blir allt viktigare för företag och samhällen runt om i världen och på Stora Enso ser vi fram emot våra kommande tusen år. Jag är stolt över våra duktiga team inom Stora Enso och tacksam för samarbetet med våra hängivna kunder, där vi tillsammans utvecklar förnybara, återvinningsbara och fossilfria lösningar. I samband med att jag fyller 60 år nästa år, är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till en efterträdare, som kan fortsätta leda den här utvecklingen”, säger Karl-Henrik Sundström.

”Under Karl-Henriks VD-tid har Stora Enso blivit en global ledare inom hållbarhet”, säger Jorma Eloranta. (Bild Stora Enso)

Karl-Henrik Sundström började på Stora Enso som CFO år 2012 och tog över som divisionschef för divisionen Paper och Wood Products 2013.

”Under Karl-Henrik Sundströms ledning har Stora Enso påskyndat sin transformation till ett företag inom bioekonomin. Han har med sin starka vision haft en oerhört stor betydelse för att utveckla Stora Enso till ett företag för förnybara material ,som framgångsrikt strävar mot hållbar lönsam tillväxt. Under Karl-Henriks tid som VD har Stora Enso blivit en global ledare inom hållbarhet. Företagets ledande innovationsarbete visar att hållbara lösningar kan ersätta fossilbaserade material och bidra till att bekämpa global uppvärmning”, säger Jorma Eloranta, Stora Ensos styrelseordförande, i en kommentar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!