Kartongbolagets symbol – den stora betongälgen – fick förstås följa med när bolaget nyligen flyttade från Allerum till Helsingborg. (Bild Kartongbolaget)

Kartongbolagets älg har nu flyttat in till stora staden…

23 april, 2019

Efter många år i lilla Allerum har Kartongbolaget AB flyttat till nya lokaler i Helsingborg – och den stora älgen, som sedan 1972 stått utanför företagets lokaler och blivit Kartongbolagets symbol, har förstås fått flytta med!

Den stora älgstatyn, tillverkad i betong, kom en gång i tiden till Kartongbolaget som ”betalning” från en kund som gått i konkurs och inte kunde betala sin faktura. Och sedan dess har den stått på tomten utanför Kartongbolagets lokaler i Allerum och blivit inte bara en symbol för företaget – den finns nu i bolagets logotyp – utan också något av en sevärdhet, som gjort att många turister och andra stannat för att klappa, krama och fotografera!

”Kartongbolaget i Helsingborg” startades för 75 år sedan, men har sedan år 1970 haft sitt säte i idylliska Allerum, strax utanför staden. Men bolaget och verksamheten har vuxit och i fjol beslutade man att man skulle lämna Allerum och flytta till nya, större och helt anpassade lokaler inne i Helsingborg.

”Det var ett svårt beslut att fatta om flytten, men var sak har sin tid. Vår ambition är att utvecklas tillsammans med våra kunder och då blev det nödvändigt med nya och större lokaler”, sade Kartongbolagets ägare och VD Joakim Johansson, när flyttbeslutet offentliggjordes för cirka ett år sedan.

De nya lokalerna ligger på Knut Påls väg i Helsingborg och omfattar 3.600 kvadratmeter, vilket är nästan dubbelt så mycket som lokalerna i Allerum.

”De nya lokalerna är perfekt anpassade till vår produktion och ger oss förbättrad logistik både internt och externt. Vi är enormt glada och förväntansfulla inför detta stora steg för bolaget”, säger Joakim Johansson.

Och att älgen skulle flytta med var det förstås aldrig någon tvekan kring.

”Vår älg är en kär figur och en del av vårt DNA”, säger Joakim Johansson.

Med åren har dock betongälgen blivit något skamfilad och mossbelupen, så till en början har den nu fått en plats inomhus, där den ska fräschas upp, men sedan ska den förstås åter få sin plats utanför lokalerna och bli ett populärt blickfång.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jerry@packnews.com

Relaterade artiklar