Den tetraformade förpackningen Swedish ZIP från Jigger i Skåne AB används som portionsförpackning för olika typer av växtbaserade livsmedel. (Bild Jigger i Skåne AB)

Kavli köper förpackningsbolag för sina växtbaserade livsmedel

17 juni, 2019

Livsmedelsproducenten Kavli fortsätter att accelerera tillväxten genom att förvärva förpackningsbolaget Jigger i Skåne AB och därmed ytterligare stärka sin satsning på växtbaserade livsmedel.

Jigger i Skåne AB är ett nyetablerat företag, som tillverkar portionsförpackningar i tetraformat. Förpackningen, som kallas Swedish ZIP, kan fyllas med havre-, soja-, kokos-, och även mandelmjölk och används i dag till produkter inom Kavlis varumärke Planti.

Gerhard Bley är VD på Kavli. (Bild Kavli)

”Vi vill sörja för att nordiska konsumenter ska få tillgång till Plantis produkter även on-the go och därför har vi nu förvärvat bolaget. Vi ser en mycket stor potential i att erbjuda konsumenterna på kaféer, restauranger, flyg, tåg m fl. ett praktiskt havre- och soja-alternativ”, säger Gerhard Bley, VD på Kavli.

Allt fler väljer en växtbaserad kost och produkterna i Swedish ZIP är en del av den vegetariska trend, som håller på att etablera sig. Den tetraformade förpackningen gör sig precis lika bra på flyget och i konferensmiljö som i konsumentens hem.

”Detta är en helt unik engångsförpackning. Bolagets utveckling har på kort haft en väldigt positiv tillväxt, men vi är nu glada att kunna lämna över stafettpinnen till Kavli, som vi tror har alla möjligheter att skapa en ännu snabbare utveckling”, säger Björn Sederblad, delägare i Jigger i Skåne AB.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!