Kicks nya nordiska omnilager får automationslösningar från Knapp. (Bild Knapp)

Kicks ökar sin produktivitet med lagerautomation från Knapp

31 mars, 2022ANNONS

Kosmetikkedjan Kicks AB förbättrar sin produkt- och packningshantering genom att investera över 200 miljoner kronor i ett nytt nordiskt omnilager med automationslösningar från Knapp AB.

Det nya omnilagret byggs längs E4 i Rosersberg, norr om Stockholm, och väntas stå klart i början av 2024. Anläggningen, som omfattar 29.000 kvadratmeter, kommer att hantera Kicks produktförsörjning såväl till företagets drygt 250 nordiska butiker som utskick via kundordrar inom den växande e-handeln till nordiska konsumenter. Lagret kommer att kunna hantera över 2.000 ordrar i timmen. Lagringsmässigt innehåller lösningen över 60.000 plastlådor, vilka kan delas upp i sex sektioner per låda, fyllda med mängder av produkter.

Det automatiserade lagret kommer att ge Kicks ökad kapacitet och produktivitet samtidigt som den senaste tekniken stöttar kosmetikföretagets skalbarhet genom bibehållen flexibilitet.

”Centraliseringen av en gemensam hubb för att varuförsörja både butik och e-handelsordrar skapar i kombination med Knapps automationslösning goda förutsättningar för en kraftigt förbättrad produktivitet och skalbarhet samt möjliggör snabba leveranser på alla våra marknader”, säger Freddy Sobin, VD på Kicks.

För att klara flexibiliteten och den höga plockkapaciteten har Kicks valt österrikiska automations- och intralogistikspecialisten Knapp AG och deras nordiska dotterbolag Knapp AB. Automatiseringen av lagret kommer att ske med Knapps skyttellösning OSR ShuttleTM EVO (Order Storage Retrieval).

”Det kan ta mindre än tio minuter från att en order läggs tills den är förpackad och redo för utleverans”, säger Mikael Holmqvist, VD på Knapp AB.

Den tekniska lösningen från Knapp bygger på att produkterna förflyttas från OSR ShuttleTM EVO till plockstationer, där lagerpersonalen står. Detta istället för att personalen manuellt hämtar och sammanställer produkterna för utleverans. Tekniken kallas ”Goods-to-Person” där plockstationerna, Pick-it-Easy EVO, möjliggör effektivt plock från lagerlådor direkt ner i utgående transportförpackningar. Knapps OSR Shuttle™ möjliggör flexibel och snabb framtagning av produkter tack vare att skyttelrobotarna, som plockar i ställage-gångarna, bara behöver flytta på maximalt två lådor för att komma åt rätt produkt i lagret.

”Jämfört med ett lager, som nyttjar traditionell manuell plockning, så kan varje person i denna lösning vara 4-5 gånger mer produktiv, samtidigt som Kicks säkerställer en väldigt snabb genomströmning av kundordrar. För ett företag som Kicks, där snabba leveranser är en viktig konkurrensfördel, så kommer denna lösning att vara avgörande för framtida tillväxt, säger Mikael Holmqvist.

Hela lagret blir sammanlänkat med Knapps automationer. Vid orderplockningen installeras också mjukvara som förhindrar plockfel.

”Kostnaden för att korrigera ett plockfel är ofta högre än värdet på den beställda produkten. Vårt system varnar när det är på väg att bli fel, vilket ofta resulterar i en stor kostnadsbesparing för våra kunder”, framhåller Mikael Holmqvist.

———————————————–
N.B.: Knapp AB har nyligen beslutat att man ska etablera i ett nytt nordiskt huvudkontor i Malmö och koncentrera sin tillverkning till koncernens gemensamma produktionsanläggningar. Det sistnämnda innebär att företagets tillverkning i Åstorp upphör. Läs mer HÄR.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!