Ecoleans aseptiska och flexibla förpackningar används till kinesiska SQZ:s nya serie med icke-mejeri-baserade färdigdrycker. Först ut är ingefärste och plommonjuice. (Bild Ecolean)

Kinesiska icke-mejeri-drycker lanseras i Ecolean-förpackningar

8 februari, 2019

Kinesiska livsmedelsbolaget Shou Quan Zhai (SQZ), som grundades redan 1760 och är ett av de äldsta i Kina, lanserar inom kort en ny serie drickfärdiga produkter, som blir de första icke-mejeri-dryckerna på den kinesiska marknaden, som kommer i aseptiska och flexibla förpackningar från svenska Ecolean AB.

De två produkterna – ingefärste och plommonjuice – förpackas i Ecoleans aseptiska koncept Ecolean® Air Aseptic med volymen 200 milliliter.

Dryckerna kommer att finnas tillgängliga från den 20 februari i SQZ:s nätbutik och i andra e-handelskanaler samt på försäljningsställen i hela Kina. Produkterna ingår i en större serie med traditionella kinesiska drycker och fler produkter kommer att lanseras framöver. SQZ utvecklar, tillverkar och säljer växtbaserade drycker och är bästsäljare av ingefärabaserade teprodukter i Kina.

En fördel för SQZ att använda Ecoleans förpackningar – förutom låg vikt, liten miljöpåverkan, enkel kvittblivning, mm. – är det faktum att förpackningarna, kan stå upprätt och är lätta att öppna och hälla ur. De kan också värmas i mikrovågsugn, vilket är viktigt eftersom ingefärste vanligtvis serveras varmt i Kina.

”Vi gläder oss att få arbeta tillsammans med SQZ och de nya drickfärdiga dryckerna blir de första icke-mejeriprodukterna på den kinesiska marknaden som packas i våra förpackningar”, säger Johnny Sajland, Ecoleans regionala chef för Asien Nord och Oceanien.

 

 

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar