”En viktig milstolpe för ÅR Packaging”

Klart med ÅR Packagings Meadwestvaco-förvärv 

4 maj, 2015ANNONS

Det var i början av året, som ÅR Packaging tillkännagav att man träffat en överenskommelse att förvärva MeadWestvaco Corporations europeiska enheter för tillverkning av förpackningar till tobaksprodukter, konfekt och andra produkter. ÅR Packaging meddelar nu att affären är genomförd och att de förvärvade enheterna är införlivade med ÅR Packaging sedan den 1 maj.

De aktuella verksamheterna omfattar tre anläggningar i Österrike (Graz), Polen (Krakow) och Ryssland (Moskva) samt viss kartongverksamhet med maskiner i Tjeckien (Svitavy). Samtliga enheter kommer att fortsätta sina verksamheter under ÅR Packagings varumärke.
 
”Vi är glada att vi kunnat slutföra detta strategiska steg och etablera en ännu starkare position som en ledande aktör inom tobakssegmentet och samtidigt förbättra vårt strategiska läge inom konfektyr och konsumtionsvaror i allmänhet. ÅR Packaging blir nu topp tre på den europiska falskartongmarknaden med en total koncernintäkt på cirka 550 miljoner euro (ca 5,170 miljarder kronor). Detta är en viktig milstolpe för att förverkliga vår tillväxtstrategi inom utvalda marknadssegment”, säger ÅR Packagings VD och koncernchef Harald Schultz.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!