Dan Johannessen fortsätter som VD för wellpappverksamheten.

Klart med VPK:s köp av sex Peterson-anläggningar

11 oktober, 2016

Belgiska pappers- och förpackningsbolaget VPK Packaging Group har nu slutfört det tidigare aviserade (läs HÄR) köpet av norska Peterson Packagings sex wellpappanläggningar i Norden. Anläggningarna kommer att drivas som en egen affärsenhet inom VPK-gruppen, men under det inarbetade varumärkesnamnet Peterson. Förvärvet innebär att VPK-koncernen nu med råge kommer att få en omsättning, som överstiger en miljard euro (ca 9,7 miljarder svenska kronor).

Köpet av de sex wellpappanläggningarna stämmer väl med VPK:s strategi att öka sin geografiska närvaro i Europa och erbjuda sina kunder högkvalitativa wellpapprodukter. De sex anläggningarna i Petersons wellpappdivision omsatte i fjol 150 miljoner euro (ca 1,45 miljoner svenska kronor). Anläggningarna finns i Norge (Sarpsborg, Sykkylven och Kampenes), Sverige (Norrköping och Bäckefors) och Danmark (Randers).

Att behålla varumärket Peterson är också i linje med VPK:s strategi och överensstämmer med andra förvärv, som exempelvis Rigid (Storbritannien och Irland), Ondulys (Frankrike) och Aquila (Polen).

Nuvarande VD:n för Petersons wellpappdivision, Dan Johannessen, kommer att fortsätta som VD för VPK:s skandinaviska wellpappverksamhet.

”Peterson Packaging är en ledande leverantör i Skandinavien och vi ser fram emot att fortsätta dessa aktiviteter, förbättra servicenivån och vidareutveckla verksamheten där så är möjligt”, säger VPK:s VD Pierre Macharis.

 

 

Kontaktuppgifter

Peterson Packaging

Visa sida

Tel +46 11 282300
Skicka epost
Besök webbplats

Box 693
601 15 NORRKÖPING

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!