Knapp ökar sin närvaro i Norden och etablera nytt nordiskt kontor i Malmö. Bilden visar en del av den automationsanläggning för svenska Apoteket AB:s logistikcenter i Eskilstuna, som Knapp installerade våren 2021. (Bild Knapp AB)

Knapp ökar närvaron i Norden – etablerar nytt kontor i Malmö

24 januari, 2022ANNONS

Österrikiska automations- och intralogistikspecialisten Knapp AG ökar sin närvaro på den nordiska marknaden och etablerar ett nytt kontor i Malmö, samtidigt som man lägger ner tillverkningen i skånska Åstorp.

”Såväl den nordiska som den internationella marknaden för intralogistiska lösningar är sedan flera år tillbaka inne i en stark tillväxtfas. Inte minst med tanke på det förändrade köpmönstret vi sett under pandemin. Även Knapp-koncernen har utvecklats positivt och stärkt sin position som en ledande teknologipartner för avancerad automation”, skriver Knapp AB i ett pressmeddelande.

Knapp uppger att man nu ska stärka sin närvaro och utöka sin verksamhet i de nordiska länderna. Strategin innebär bland annat att man ska etablera ett nytt nordiskt huvudkontor i Malmö och koncentrera sin tillverkning till koncernens gemensamma produktionsanläggningar. Genom att fokusera verksamheten i Norden ska man kunna möta marknaden framtida behov av förbättrade logistiklösningar och samtidigt kunna erbjuda bättre service och underhållsverksamhet för befintliga kunder.

Beslutet att koncentrera tillverkningen till gemensamma anläggningar innebär att Knapp upphör med sin svenska tillverkning i skånska Åstorp, där ett 60-tal medarbetare varslas om uppsägning. De administrativa delarna i Åstorp kommer att flyttas till det nya kontoret i Malmö.

Mikael Holmqvist, VD Knapp AB. (Bild Knapp AB)

I samband med det nya kontoret i Malmö – med strategisk närhet till Köpenhamn och Kastrups flygplats – kommer man dessutom att utöka personalstyrkan där med kompetenta medarbetare inom bland annat lösningsdesign, projektledning och andra kundnära roller.

”Vi ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utveckla vår ledande position och växa Knapps partnerskap med både befintliga och nya kunder”, säger Mikael Holmqvist, VD på Knapp AB.

Knapp AB, som är det nordiska dotterbolaget till koncernen Knapp AG, har ca. 110 anställda i Sverige. Koncernen har mer än 200 kunder i Norden och över 3.000 kunder globalt inom industri, livsmedel, hälsa, etc. Knapp AG, som har koncernhuvudkontor i Hart Bei Graz i Österrike, har drygt 6.000 anställda i mer än 50 länder.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!