Kockens små ”gourmetsglas” med kryddor har fått ny design, mindre mängd glas och snäpplock av bioplast. (Bild Kockens)

Kockens lanserar bioplastlock och nya glas till sina kryddor

12 maj, 2022ANNONS

Till sina små ”gourmetsglas” med kryddor har Kockens lanserat nya förpackningar. Mängden glas har minskat och snäpplocken är nu tillverkade i bioplast.

Sarah Danielsson är förpackningsutvecklare hos Kockens. (Bild fr LinkedIn)

Kockens skriver i ett pressmeddelande att mängden glas i de små gourmetglasen har minskat med 6,3 procent, vilket innebär en reducerad glasförbrukning med 33 ton per år och ett minskat koldioxidutsläpp med 28 ton. Samtliga Kockens kryddglas består dessutom av 55-60 procent återvunnet glas, insamlat från sorteringsanläggningar.

Samtidigt med glasreduceringen har kryddglasen fått en ny design och försetts med ett minimalistiskt linjemönster i nederkanten av glasen. Den grafiska designen på förpackningarna har också förändrats med fokus på avskalat, naturligt och enkelhet.

”Vi har arbetat aktivt för att kunna erbjuda en ännu mer hållbar förpackning och göra det lättare för konsumenten att göra klimatsmarta val”, säger Kockens förpackningsutvecklare Sarah Danielsson.

Locken till gourmetglasen är nu tillverkade av bioplast. (Bild Kockens)

Kockens har även lanserat nya lock till de minsta kryddglasen – där snäpplocken nu består av biobaserad plast samtidigt som mängden material i locken har minskat med 10,5 procent.

”Plast har en stor inverkan både på klimat och miljö och för att minska klimatpåverkan ställer vi om till ett material som är fossilfritt och 100 procent materialåtervinningsbart. Detta är i linje med vårt mål att Kockens förpackningar ska vara helt materialåtervinningsbara till år 2025”, säger Sarah Danielsson.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!