Enligt Kodak är Nexfinity den mest mångsidiga arkmatade digitalpressen på marknaden.

Kodak lanserar arkmatade digitalpressen Nexfinity

2 mars, 2018

Kodaks division Print Systems har lanserat den digitala pressplattformen Nexfinity, som bygger på företagets digitala koncept Nexpress. Den nya plattformen Nexfinity sägs vara den mest mångsidiga arkmatade digitalpressen på marknaden och kännetecknas av låga driftskostnader och hög tryckhastighet samt en dynamisk bildbehandling, som kan förändra synen på vad som kan tryckas digitalt.

Nexfinitys speciella bildbehandlingsteknik kallas Dynamic Imaging Technology och är en patenterad Kodak-innovation för digital utskrift. Tekniken fungerar genom att använda algoritmiska anpassningar till specifika delar av en bild, vilket optimerar bildkvaliteten och konsistensen baserat på bildinnehållet i varje område. Kodak skriver att tryckresultatet blir detsamma – oavsett om man trycker ett eller miljoner exemplar.

”Med Nexfinity lanserar vi en robust digital pressplattform som ger tryck med offsetkvalitet samtidigt som kostnaderna dras ner. Nexfinity har en flexibilitet och snabbhet som gör att den kan användas till ett omfattande utbud av applikationer och pressen fungerar lika bra, oavsett om det gäller en order på några hundra eller på miljontals tryck”, säger Chris Balls, chef vid Kodaks Print Systems Division.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!