Den nya fyllningsmaskinen från Tetra Pak har en kompakt design

Kompakt Tetra Pak-maskin för fyllning av takåsförpackningar

21 september, 2015ANNONS

Tetra Pak lanserar nu en ny lågkostnads fyllningsmaskin, som är högpresterande men enkel att använda. Maskinen, som fått beteckningen Tetra Pak® TR/G7, är avsedd för fyllning av produkter för kyld distribution i vätskekartongförpackningar av takåstyp och kapaciteten uppges till 6.500 förpackningar i timmen. Maskinen sägs ge betydande miljövinster jämfört med motsvarande maskiner på marknaden, bland annat i form av minskad elförbrukning med en tredjedel.

Den nya fyllningsmaskinen har en kompakt design, som gör att den inte kräver mer än 19 kvadratmeters golvutrymme. Detta gör den speciellt lämplig för mindre fabrikslokaler. Maskinen är enkel att installera – monteringen går på fyra dagar – och att använda och underhålla. Den korta monteringstiden ger kostnadsfördelar och gör att produktionen snabbt kan påbörjas. Andra fördelar med den nya fyllningsmaskinen är att det bara behövs en person för att handha upp till två maskiner samtidigt. Detta möjliggöras bland annat tack vare maskinens låga komplexitet och en pekskärmsutrustad manöverpanel. Maskinen är också enkel att underhålla, vilket minimerar produktionsstopp i samband med serviceåtgärder.

”Tetra Pak TR/G7 är inte bara lämplig för små eller medelstora mejeriet som söker låga investeringskostnader utan också för större producenter som har för avsikt att uppgradera sina befintliga linjer, särskilt på marknader som Europa och Japan”, säger Per Lauritzen, chef för affärsområdet Takåsförpackningar inom Tetra Pak.

Den nya Tetra Pak-maskinen är utvecklad i samarbete med italienska förpackningsmaskintillverkaren Galdi. Den är avsedd för produkter med lång hållbarhet som behandlad mjölk, juicer och icke-kolsyrade drycker. Maskinen kan fylla produkter i fyra förpackningsstorlekar: 250 ml, 500 ml, 750 ml och 1.000 ml.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!