Kotkamills har lanserat två plastfria kartongkvaliteter avsedda för glassförpackningar. (Bild Kotkamills)

Kotkamills plastfria kartong nu även till glassförpackningar

16 juni, 2021ANNONS

Finska kartongproducenten Kotkamills har utökat sin plastfria kartongfamilj ISLA med två kartongkvaliteter specialutformade för glassförpackningar.

Kartongkvaliteterna ISLA Ice och ISLA Cream är lätta att återvinna och lämpar sig speciellt till sådana glassförpackningar i form av bägare, skålar och behållare som ska fyllas på plats och tas med av konsumenten.

Kotkamills skriver i ett pressmeddelande att glassförpackningar traditionellt har varit beroende av lösningar baserade på plast och plastbeläggningar. Nu blir Kotkamills föregångare och en av de första som tillhandahåller ett plastfritt och återvinningsbart alternativ för glasstillverkare, förpackningskonverterare, återförsäljare och konsumenter.

”Förutom stort intresse för våra tidigare lanserade plastfria barriärprodukter, som ISLA® Duo för varma drycker, har det också varit stort intresse bland våra kunder för plastfria kartonglösningar för glassprodukter. Vi ser den utvecklingen som en naturlig fortsättning i vårt forsknings- och utvecklingsarbete”, säger”, säger Päivi Suutari, VP RDI vid Kotkamills.

Markku Hämäläinen, VD Kotkamills (Bild Kotkamills)

Enligt Kotkamills har kvaliteten ISLA Ice en utmärkt tryckyta som ger glassförpackningarna ett livfullt visuellt utseende och ISLA Cream är ett högpresterande kartongmaterial som speciell lämpar sig för bottendelarna i glassförpackningarna. Båda kvaliteterna har hög livsmedelssäkerhet och är resistenta mot fett och fukt.

”Globala trender och lagstiftningsinitiativ gör att förpackningsindustrin sätter fokus på materiallösningar som ersätter plast. Vi vill vara aktiva inom denna produktutveckling och plastfria glassförpackningar i kombinationer av ISLA Ice och ISLA Cream är hållbara alternativ och perfekta exempel på denna utveckling” säger Kotkamills VD Markku Hämäläinen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!