Kraft Heinz affärsområde Kraft Mac & Cheese har utvecklat och testat en fiberbaserad och mikrovågssäker bägare för sina ätfärdiga produkter. (Bild Kraft Heinz)

Kraft testar återvinningsbar fiberbägare för mikrovågsugn

20 januari, 2021ANNONS

Affärsområdet Kraft Mac & Cheese, som ingår i globala Kraft Heinz-koncernen, har utvecklat och testat en återvinningsbar och fiberbaserad och mikrovågssäker bägare för ätfärdiga livsmedelsprodukter.

En lansering av den nya bägaren är planerad till senare under innevarande år. Då hoppas Kraft också att man har eliminerat behovet av plastbaserade etiketter på bägaren och ersatt dem med direkttryckt information.

Nuvarande plastbägare förväntas ersättas under år 2021 med den nya fiberbaserade bägaren. (Bild Kraft Heinz)

Genom att ersätta befintliga plastbägare med fiberbaserade räknar företaget med att väsentlig minska sitt plastavfall, samtidigt som den nya bägaren är återvinningsbar och kan komposteras i industriella komposteringsanläggningar.

Kraft skriver att man arbetar på att få fiberbägaren certifierad och försedd med återvinningsmärkning och information, som talar om för konsumenterna hur de ska göra med förpackningen efter användning.

”Dagens konsumenter söker efter mer hållbara förpackningsalternativ, som fungerar utan att ge avkall på bekvämlighet och smakupplevelse. När vi nu utvecklade vår första återvinningsbara och fiberbaserade mikrovågsbägare var det viktigt att samarbeta med våra konsumenter – deras feedback hjälper till att skapa nya och hållbara förpackningslösningar”, säger Matt Carpenter, marknadschef på Kraft Heinz

Kraft Heinz har åtagit sig att till år 2025 göra alla sina förpackningar återvinningsbara, återanvändbara eller komposterbara och ser den här nya förpackningen som ett steg på den vägen.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!