KUKA:s nya pick-and-place-robot KR Delta är skräddarsydd för hygieniskt känsliga miljöer. (Bild KUKA)

KUKA lanserar mångsidig och slimmad pick-and-place-robot

28 april, 2021ANNONS

Robot- och automationsspecialisten KUKA har lanserat KR Delta, som är en pick-and-place-robot av deltamodell. Robotar i serien KR Delta är utformade med tanke på miljöer, där det ställs mycket höga krav på hygien, som livsmedels-, förpacknings- och läkemedelsindustrin samt sådan elektronikhantering, som har extrema krav på renhet.

”KR Delta är helt i rostfritt, lätt att göra ren och kräver minimalt med underhåll. Det gör att det går att maximera drifttiden”, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

Robotserien lever bland annat upp till både amerikanska FDA:s och EU:s standarder för livsmedelshantering. Kapslingsklassen är på IP 67, men axel 4, där gripverktyget är placerat, har kapslingsklassen IP69K, vilket tillåter rengöring under högt tryck, hög temperatur och innebär motståndskraft mot kemikalier.

När det gäller omgivningstemperatur kan den nya deltaroboten arbeta i miljöer, där det är från noll upp till 45 grader.

Flera KR Delta-robotar – upp till tio stycken – kan sättas samman i en enhet som arbetar ihop. (Bild KUKA)

”Ner till fem plusgrader brukar annars vara standard bland de flesta av våra konkurrenter. Men de där extra fem graderna gör stor skillnad när du arbetar med livsmedel”, säger Micael Amandusson.

En annan egenskap, som utmärker KR Delta, är rörelsehastigheten. I sina snabbaste moment kommer den ner i en cykeltid på en halv sekund. Det gör att den är effektiv i hanteringar, där det gäller att hinna med flera uppgifter samtidigt. Dessutom tar den mycket liten plats, och går till exempel även att montera i ett tak.

Upp till tio robotar går att sätta samman i en enhet som arbetar ihop. När det gäller vikter finns KR Delta-robotarna för bärlaster upp till sex kilo. Räckvidden är upp till  1.200 millimeter.

 

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!