”Efterfrågan är så stor att vi öppnar ett KUKA-college även i Danmark”, säger Jonas Glimdén. (Bild KUKA Nordic)

KUKA Nordic öppnar kontor och utbildningscenter i Danmark

19 december, 2019ANNONS

Efterfrågan på robots- och automationsspecialisten KUKA:s robotar växer stadigt i Danmark och som en följd av det öppnades nyligen det första danska kontoret. I början av år 2020 startar man dessutom ett utbildningscenter i landet.

Satsningen i Danmark innebär att det kommer att upprättas ett KUKA-college, som ska fungera som ett utbildningscenter för robotprogrammering.

”Det har vi tidigare bara kunnat erbjuda på vårt nordiska huvudkontor i Göteborg och på vårt finska kontor i Åbo, men nu är efterfrågan så stor att vi öppnar ett KUKA-college även i Danmark”, säger Jonas Glimdén, VD på KUKA Nordic.

Det nya kontoret är centralt placerat i Hårup, mitt på Jylland och i närheten finns många danska industriföretag, bland annat KUKA:s kunder Grundfos och Lego.

Förutom utbildning i robotprogrammering kommer kundernas robotar, i vissa fall, att konfigureras och förberedas för installation i de nya lokalerna, vilket innebär att installationstiden hos kunderna kan minskas.

”Den ökade robotförsäljningen gör det möjligt för oss att finnas på plats och erbjuda hela vårt tjänsteutbud på den danska marknaden, vilket vi hoppas att kunderna kommer att uppskatta”, säger Jonas Glimdén.

KUKA Nordic är dotterbolag till globala automations- och robotkoncernen KUKA, som har en omsättning på cirka 3,5 miljarder euro (drygt 37 miljarder kronor) och cirka 14.200 anställda. Koncernen har huvudkontor i tyska Augsburg.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!