Joacim Lorentsson, tidigare försäljningschef, har avancerat till VD för KUKA Nordica AB och klusterchef för KUKA:s verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland. (Bild KUKA Nordic)

KUKA Nordics nye VD har fokus på digitala affärsmodeller

26 november, 2020ANNONS

Robot- och automationsföretaget KUKA Nordic AB – dotterbolag till tyska koncernen KUKA AG – har gjort ett skifte på VD-posten. Tidigare försäljningschefen Joacim Lorentsson tar ett steg uppåt och tar över efter Jonas Glimdén, som i sin tur går vidare inom KUKA:s internationella organisation. 

”Vi är inne i en expansiv era för industrin, med en stark digitalisering. Det känns mycket inspirerande att få leda företaget i den här tiden”, säger Joacim Lorentsson.

I sitt nya uppdrag som VD och klusterchef (CEO Cluster Nordic & Russia) får Joacim Lorentsson ledarskap för KUKA:s verksamhet i Norden, Baltikum och Ryssland.

Enligt Joacim Lorentsson kommer industrins digitalisering att bli ett allt viktigare fokus för verksamheten.

”Att ha en djup förståelse för hur man bygger digitala affärsmodeller, nyttjar den digitala teknologin och att bistå industrin med digitala lösningar, där robotar ingår, blir allt mer avgörande. Det är inom det fältet jag själv har mina tydligaste styrkor.

I det perspektivet ligger KUKA:s erbjudande med virtual commissioning helt rätt i tiden.

”Det är ett starkt koncept. Med det kan vi göra mycket för att hjälpa våra kunder att stärka sin konkurrenskraft”, säger Joacim Lorentsson .

Ett annat tydligt fokus för Joacim Lorentsson är marknaderna i Baltikum och Ryssland som är expansiva och växer snabbt.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!