Leak-Master® Easy Plus, som kontrollerar förpackningsläckage med hjälp av vattenbad, har uppgraderats. (Bild Witt-Gasetechnik)

Läckagetestaren som har full digital kontroll på bubblorna

26 februari, 2021ANNONS

Tyska Witt-Gasetechnik, med huvudsäte i Witten, sydväst om Dortmund, har utvecklat sin läckagetestare ”Leak-Master® Easy Plus”, som detekterar förpackningsläckage med hjälp av vattenbad. Den nya versionen har nu försetts med digital dokumentation, som ger ännu bättre kontroll på eventuellt läckage.

Metoden att upptäcka och mäta läckage från förpackningar med hjälp av vakuum och vattenbad är okomplicerad och kostnadseffektiv. En svag, läckande punkt i en förpackning avslöjas effektivt av de luftbubblor, som stiger upp till vattenytan. Genom en sådan lokalisering av fel, blir det möjligt att optimera förpackningen och/eller tillverkningsprocessen och därmed minska felfrekvensen.

Genom att kombinera den visuella detekteringen med en digital kontroll och registrering har Witt-Gasetechnik nu kunnat öka tillförlitligheten och användbarheten hos läckagetestaren Leak-Master® Easy Plus.

Digitaliseringen möjliggör också för handhavaren att fördefiniera standardiserade testprogram och elektroniskt registrera och dokumentera alla data från utförda läckagetester. Det blir också möjligt att ansluta och integrera läckagetestaren i ett bredare nätverk i exempelvis en process- och förpackningslinje.

Witt-Gasetechnik skriver att den nya pekskärmen har hög upplösning och att det nya gränssnittet ger en tydligare och mer användarvänlig navigering. Företaget skriver också att läckagetestaren, som finns med olika kammarstorlekar, kan användas för praktiskt taget alla förpackningar, som innehåller luft eller gas.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!