Globala belysningsföretaget Signify tar bort all plast i sina konsumentförpackningar år 2021. (Bild Signify)

Ledande belysningsföretag tar bort plast i sina förpackningar

10 juni, 2020ANNONS

Ledande globala belysningsföretaget Signify skriver att man deltar aktivt i kampen mot plastföroreningar och att man kommer att minska användningen av miljöskadlig plast med 2.500 ton årligen, när företaget år 2021 slutar använda plast i sina konsumentförpackningar.

Signify skriver i ett pressmeddelande att åtgärden att skippa plast i konsumentförpackningar ingår som en del i företagets förpackningspolicy, där man redan till 80 procent använder återvunnet förpackningsmaterial.

’’Plastavfall har en mycket negativ inverkan på vår planet och dess biologiska mångfald och vi har beslutat att ta en ledande roll, när det kommer till att börja använda plastfria alternativ. ’’Jag ser fram emot den dag vi kan meddela att vi inte längre använder plast i våra förpackningar”, säger Eric Rondolat, VD för Signify.

När den lanseras nästa år, kommer den nya plastfria förpackningen även att bli mindre, mindre, vilket kommer att minska koldioxidutsläppen från transport och materialanvändning med 6.000 ton.

Bytet från plastbaserade blisterförpackningar till pappersbaserade förpackningar kommer att ske gradvis i olika regioner och produktkategorier. Bytet inleds med förpackningar till LED-ljuskällor i Europa under tredje kvartalet 2020 och resten av världen från början av 2021.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!