John Olav Raanes, tidigare ensamägare till Etikettforum i Trondheim, är nöjd med försäljningen till Lexit Group. (Bild Lexit Group)

Lexit förstärker med förvärvet av Etikettforum i Trondheim

9 november, 2022ANNONS

Skandinaviska etikett- och märkningskoncernen Lexit Group förvärvar företaget Etikettforum AS i Trondheim och stärker därmed den samlade satsningen i Mellan- och Nordnorge. Verksamheten kommer att samordnas med Lexits huvudtryckeri i svenska Mölnlycke.

Lexit skriver i ett pressmeddelande att Etikettforum har en årlig omsättning på ca sex miljoner norska kronor och att de har tre anställda. Samtliga anställda kommer att arbeta vidare och tidigare ägaren John Olav Raanes kommer även fortsättningsvis att ha det övergripande ansvaret för den dagliga verksamheten och rapportera till Leif Persson, VD för Lexit Group Sweden AB och chef för Lexits etikettverksamhet.

”Jag har länge velat att den verksamhet jag byggt upp de senaste tio åren ska fortsätta och växa tillsammans med en stor och seriös aktör som Lexit. Jag är väldigt nöjd och motiverad för ytterligare insatser”, säger John Olav Raanes i en kommentar till affären.

Enligt Lexit har Etikettforum en modern maskinpark, är starka på digitaltryck och kan erbjuda snabba leveranser av små serier.

Leif Persson är VD för Lexit Group Sweden och chef för koncernens etikettverksamhet. (Bild Lexit Group)

”Med detta förvärv kommer Lexit att stärka sin position som en av de ledande aktörerna på etikettmarknaden genom ökad kapacitet och flexibilitet utöver lokal närvaro och närhet till kunderna”, skriver Lexit i pressmeddelandet.

På sikt planeras att samlokalisera tryckeriet i Trondheim med Lexits filialkontor i Tiller/Trondheim, för att kunna uppfylla ambitionerna om stark tillväxt i framtiden. Etikettsäljteamet har redan fördubblats genom nyanställning av två etikettförsäljare, som kommer att vara på plats i januari.

”Vi är mycket nöjda med att förvärva Etikettforum. John Olav och hans personal gör ett mycket bra jobb med hög service till sina kunder. Vi vill självklart utveckla och växa den här verksamheten och vara närmare våra kunder där det behövs”, säger Leif Persson, VD Lexit Group Sweden.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!