Lexit investerar bland annat i en HP Indigo 6K digital etikettpress, som ska komma på plats under sommaren. (Bild HP Indigo)

Lexit Group storsatsar inom digitaltryck och efterbehandling

21 maj, 2021ANNONS

Lexit Group fortsätter att investera i ny teknologi. En ny digital tryckpress samt en effektiv fristående efterbehandlare, båda i det högsta kvalitetssegmentet, stärker den digitala satsningen i Mölnlycke. Investeringen ger utökad kapacitet och nya spännande möjligheter för digitaltryck samt för snabb och kostnadseffektiv efterbehandling.

I en marknad, som konstant förväntar sig mer av både processer och slutprodukt, ger denna investering Lexit utvidgade möjligheter att uppfylla de högt ställda krav på kvalitet samt kostnadseffektiva och miljöanpassade lösningar som både företaget och dess kunder har.

”Det går bra för oss och det händer mycket i företaget just nu”, säger Maud Rahm.

”Efter bara sju månader i Lexit är det en glädje för mig att ta del av företagets snabba beslutsförmåga samt professionalitet. Uppgraderingen inom etikettproduktionen säkrar att vi når framsteg på många plan”, säger Maud Rahm, VD i Lexit Group Sverige.

”Det går bra för oss och det händer mycket i företaget just nu. Vi har fått styr på våra processer och ska genomföra en ISO 22000-revision under sommaren”.

”Vi har investerat rejät under de senaste åren, bland annat i en Bobst-press, som kan trycka med tio färger, och en coatingmaskin för linerlessmaterial”.

”För mer än tio år sedan investerade vi i en digital press från HP Indigo. Vi var väldigt tidigt ute med den investeringen. Den har tjänat oss väl genom åren, men det händer mycket med teknik på tio år och det var dags att ersätta den nu”.

”Nu knyter vi ihop de tidigare investeringarna med en ny HP Indigo 6K, som kommer att ersätta den gamla, och en ny efterbehandlingsmaskin från Abg. Den är specialdesignad för att även kunna fungera ihop med de tidigare investeringarna”.

Just nu händer det mycket hos Lexit Group Sverige i Mölnlycke. (Bild Lexit)

”Vi kommer nu att kunna blanda tekniker och ta fram unika produkter som till exempel linerless, så kallade sleeves, digitalt, vi kommer att kunna utnyttja dessa tre investeringar på ett sätt, som vi inte har kunnat tidigare och som vi inte kan se att någon annan kan göra heller”.

Under sommaren kommer digitalpressen att komma plats och efterbehandlingsutrustningen kommer under hösten. Man kommer att planera om produktionen så att alla investeringar samlas i den nya hall, som man byggde till år 2018. Därmed får man ett flöde i produktionen som blir perfekt, enligt Maud Rahm.

”Totalt har vi nu under åren 2018 till 2021 investerat nästan 30 miljoner kronor och det är kraftfullt om jag får lov att säga det själv”.

I den här nya kombinationen har Lexit Group möjlighet att köra både etiketter och flexibla material med fram- och baksida samt laminera.

”Dagens marknad är mer än någonsin präglad av snabba teknologiskiften samt föränderliga marknadsförhållanden. Med dagens uppgradering av maskinparken står vi starkare rustade för att möta kommande höga krav, medan vi samtidigt genererar ytterligare tillväxt på den skandinaviska etikettmarknaden”, konstaterar Maud Rahm.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!