Etikett- och märkningskoncernen Lexit Group växer och tar över Markem-Imajes skandinaviska verksamhet. (Bild Lexit)

Lexit tar över Markem-Imajes verksamhet i Skandinavien

24 februari, 2022ANNONS

Skandinaviska etikett- och märkningsföretaget Lexit växer och tar nu över märknings- och spårbarhetsaktören Markem-Imajes verksamhet i Norge, Sverige och Danmark. Överlåtelsen är planerad att ske från och med den 1 april i år.

Lexit skriver att man har ingått avtal med Markem-Imaje om att ta över distributionen av deras produkter och lösningar i Skandinavien. Avtalet innebär att Lexit även tar över den skandinaviska organisationen av Markem-Imaje.

Markem-Imaje är en ledande global leverantör av utrustning och lösningar för märkning och spårbarhet. Bolaget har hittills haft en egen distribution i Skandinavien, men nu lämnar man över ansvaret till Lexit, som blir ensam skandinavisk distributör för Markem-Imaje.

”En ytterligare förstärkning av Lexit”, säger Sjur Skjæveland. (Bild Lexit)

Lexit skriver i ett pressmeddelande att överföringen innebär att Lexit blir betydligt större med starkare kundrelationer, mer innovativa projekt och ökad försäljning. Man knyter också till sig en grupp medarbetare med stor yrkeskunskap inom på utrustning och mjukvara och man får en bredare portfölj av produkter och lösningar, till exempel bläckmärkning där Markem-Imaje är ledande på marknaden.

”Kundnärhet har varit det viktigaste temat i samtalen med Markem-Imaje. Som lokal partner ska vi kunna möta våra kunders behov ännu bättre och även använda vår infrastruktur för att hålla det lokala lagret av delar och förbrukningsvaror. Tillsammans med Markem-Imaje kommer vi att leverera ambitiösa planer i framtiden”, säger Sjur Skjæveland, VD för Lexit Group.

Lexit skriver också att under nästa år kommer Markem-Imajes:s verksamhet att integreras med Lexits befintliga verksamhet.

”Vi ser fram emot att välkomna många nya medarbetare och vi är övertygade om att detta övertagande kommer att innebära en ytterligare förstärkning av Lexit”, säger Sjur Skjæveland.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!