Professor Eva Johansson, SLU i Alnarp, är en av deltagarna i det ”brännande” samtalet om foodtech. (Bild Jenny Svennås-Gillner, SLU)

Livsmedelsakademin anordnar ´brännande´ samtal om foodtech

26 februari, 2020ANNONS

Skånska Livsmedelsakademin planerar en serie ”brännande” samtal om framtidens mat, dryck och måltid under beteckningen ”The Conversation”. Premiär blir den 24 mars, då man i samarrangemang med förpackningsklustret Packbridge ska diskutera begreppet Foodtech.

Annika Olsson är professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet och en av samtalsledarna vid premiären för ”The Conversation”. (Bild Anders Frick).

Medverkande i samtalet om Foodtech blir Eva Johansson, professor i växtförädling på SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och Annika Olsson, professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet.

Arrangörerna skriver att foodtech handlar om innovationer där digital teknik förändrar hur vi producerar, distribuerar och konsumerar mat. Det kan röra sig om nya tekniker för odling och förädling eller digitala lösningar för försäljning av överbliven mat. Utvecklingen drivs av megatrender, såsom befolkningsökning, urbanisering och ökat fokus på hälsa och miljö.

Tid och plats för första upplagan av ”The Conversation” blir Craafordsalen i SLU:s anläggning i Alnarp, strax norr om Malmö. Eventet äger rum mellan kl. 15.00 och 16.30, inkluderande en halvtimme för fika och mingel.

Info och anmälan HÄR

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!