Nordenchefen Peter Torstensson och divisionschefen Gilles van Nieuwenhuyzen

Ljus framtid för Stora Ensos wellpappfabrik i Jönköping

6 oktober, 2017

I dagarna har det firats för fullt i Stora Ensos wellpappfabrik i Jönköping. Det har varit officiella invigningar för den nyrenoverade DesignStudion och för fabrikens nya tryck- och stansmaskin.
Divisionschefen Gilles van Nieuwenhuyzen och Nordenchefen Peter Torstensson var på plats, när  tal, bandklippning och tårta stod på invigningsprogrammet.

Framtiden är ljus för fabriken i Jönköping. Marknaden för wellpappförpackningar växer, bland annat genom den ökande internethandeln och en ökad miljömedvetenhet överlag, som breder ut sig i samhället. Detta är några av faktorerna, som gör att Stora Enso väljer att satsa på att ytterligare utveckla fabriken i Jönköping.

”Innovativa och hållbara förpackningar blir allt viktigare. Även högkvalitativt och mer avancerat tryck efterfrågas av våra kunder. Vår nya tryck- och stansmaskin och nyrenoverade Designstudio är helt rätt i tiden. Dessa investeringar gör att vi även fortsättningsvis kan ligga i framkant i vårt kunderbjudande och att vi kan växa oss starkare inom de attraktivaste produktsegmenten”, säger Peter Torstensson.

”Det här är en viktig dag för Jönköpingsfabrikens framtid. Dessa investeringar är helt i linje med den pågående transformationen till att bli ett mer kund- och innovationsfokuserat företag”, säger Gilles van Nieuwenhuyzen.

DesignStudion har fått en totalrenovering och har även utökats med drygt 20 kvadratmeter. Ny modern teknik med bl. a en interaktiv touch screen har installerats och fler produktprover finns nu på plats, som visar olika förpackningslösningar, tryckmetoder och wellpappkvaliteter. Även exempel, som visar på möjligheter med intelligenta förpackningar, finns att tillgå. Det är en mer funktionell och kreativ arbetsmiljö som har skapats.

”Våra DesignStudios ska inspirera till innovation. Målet är att vi ska hjälpa kunderna med deras utmaningar så att de får en så optimal förpackning som möjligt till sin produkt”, säger Peter Torstensson.

Det finns totalt 10 DesignStudios inom Stora Enso-koncernen. Jönköpings DesingStudio är den första som uppdateras till ett nyare, mer modernt och stilrent koncept. I Jönköping finns sju erfarna förpackningsdesigners, som utvecklar olika innovativa förpackningslösningar tillsammans med kunderna.

Den nya tryck- och stansmaskinen, en Bobst Masterline HD, togs i drift i maj i år och är en investering på cirka 60 miljoner kronor. Genom den nya maskinen höjs effektiviteten och produktkvaliteten ytterligare. Den ger möjligheter till mer högkvalitativt tryck och mer avancerade förpackningar. Maskinen har även en högre säkerhetsnivå och flera ergonomiskt smartare lösningar än tidigare maskiner.

”Idriftsättningen av vår nya tryck- och stansmaskin har gått mycket bra tack vare våra engagerade och kompetenta medarbetare”, säger Peter Torstensson.

 

 

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar