Filmen kan komposteras i en vanlig hemkompost.

Lyckad produktion av fullt komposterbar PHA-film

11 juni, 2021ANNONS

EarthFirst Films, en del av Sidaplax, ett globalt bioplastfilmteknik- och tillverkningsföretag, har nu kört den första kommersiella produktionen av PHA (Polyhydroxyalkanoate) hemkomposterbar förpackningsfilm med lyckat resultat.

 

Även om PHA-materialen har certifierats kommer filmen nu att gå igenom en screening för biologisk nedbrytning och hemkomposterbarhet innan den ges full certifiering. Den nya filmen är tillverkad av Danimer Scientifics Nodax PHA och är avsedd för ett brett utbud av applikationer inom livsmedel, drycker, livsmedelsbutiker, snabbmatsrestauranger, food service vid evenemang och för många andra konsumentförpackade varor (CPG) och industrisegment.

”Detta är den första i en serie nya avancerade lösningar med hemkomposterbara filmer som vi kommer att lansera under de kommande 12–18 månaderna”, säger George Thomas, VD för EarthFirst Films.

”Vi är mycket glada över att lägga till PHA i vår EarthFirst® i vår portfölj av biopolymerbaserade filmer och vi uppskattar stödet vi fick från Danimer för att göra detta till en framgång”.

”Hemkomposterbara filmer är en katalysator för en större användning av EOL-alternativ (End-of-Life) för flexibel förpackning”, tillägger Chris Schaefer, Global Marketing Director.

”Vi är engagerade i att hjälpa varumärken att sänka sitt CO₂-fotavtryck som svar på konsumenternas önskemål.”

Danimer Scientifics Nodax PHA har sju TÜV AUSTRIA-certifieringar och klarar industriell- och hemkompostering. Den är biologiskt nedbrytbart under anaeroba förhållanden i jord, sötvatten och marina miljöer och är etthundra procent biobaserad.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!