Magnus Andersson blir ny VD för Svensk Glasåtervinning från den förste oktober.

Magnus Andersson utsedd till VD för Svensk Glasåtervinning

8 augusti, 2019

Styrelsen i Svensk Glasåtervinning har utsett Magnus Andersson till ny VD. Han tillträder den första oktober 2019 då nuvarande VD Hans Standár går i pension.

”Att ta över som VD efter Hans Standár ser jag som både utmanande och hedrande. Vi har en fantastisk verksamhet med kunniga medarbetare och en avancerad process, där avfall blir till attraktiv råvara. Att vi kommit så långt som vi gjort i Sverige gör mig otroligt stolt och sporrar också till att bli ännu bättre. För oss är förstås målet att nå 100 procent återvinningsgrad”, säger Magnus Andersson i en kommentar till sin utnämning.

Nuvarande VD Hans Standár går i pension 1 oktober.

Magnus Andersson har varit hos Svensk Glasåtervinning sedan 2013 och arbetar i dag som affärsområdeschef med huvudansvar för process, produktion, underhåll och försäljning och har en gedigen erfarenhet och kunskap om verksamheten.

Magnus Andersson har tidigare haft olika ledande positioner inom Atlas Copco, Carlsberg och Autoliv.

”Det känns väldigt bra att Magnus tar över och fortsätter det arbete, som Hans Standár och övriga medarbetare på företaget påbörjat. Glasåtervinning är ett paradexempel på cirkulär ekonomi och vi arbetar hela tiden med att förfina våra processer”, säger Per Sandberg, styrelseordförande för Svensk Glasåtervinning.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar