Infarten till Stora Enso Fors Bruk utanför Avesta – kanske en symbolisk bild i sammanhanget: ett sommarjobb på bruket blir ofta en bra inkörsport till ett framtida yrkesval och en fast jobb på bruket…

Många vill ha sommarjobb på Stora Enso Fors Bruk

16 mars, 2015ANNONS

Stora Enso Fors Bruk utanför Avesta behöver i år 100 sommarjobbare, som kan rycka in, när den ordinarie arbetsstyrkan har semester. Men intresset är vida större än tillgången: när anmälningstiden gick ut i slutet av februari hade inte mindre än 730 personer anmält sig som intresserade av sommarjobb på bruket..!

”Fantastiskt roligt med ett så stort söktryck”, konstaterar Jari Lassilia, som sedan årsskiftet är ny personalchef på bruket.

Några stora marknadsföringskampanjer har det inte varit kring sommarjobben. I år har det inte ens annonserats i lokalpressen om sommarjobben och ändå har det kommit in så många ansökningar. 

”Vårt goda rykte som arbetsgivare är det jag ser som främsta anledning till det stora intresset för sommarjobben. De som har sommarjobbat hos oss trivs oftast väldigt bra och många rekommenderar sina kompisar att också söka”, säger Jari Lassila.

Brukets sommarjobb finns huvudsakligen i produktionen och på underhållssidan, men även inom administration. 

Grundkravet för att sommarjobba på Fors Bruk är att man ska ha fyllt 18 år. Sedan är det olika krav beroende på vilken befattning det gäller, men tekniskt eller naturvetenskapligt gymnasium är en fördel i urvalsprocessen.

”Våra populära sommarjobb får ses som ett bevis för att vi har positionerat oss som en ledande och attraktiv arbetsgivare i regionen”, säger Jari Lassila.

N.B.: Totalt finns det 4.300 sökande till de sammanlagt 600 sommarjobb, som Stora Enso erbjuder i Sverige i sommar.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!