Veolia UK mobiliserade 120 personer och 40 fordon för att städa Londons gator från tomma plastflaskor under och efter årets London Marathon. (Bild Veolia UK)

Rekordinsamling av plastflaskor under årets London Marathon

30 april, 2019

Återvinningsföretaget Veolia UK meddelar att inte mindre än 350.000 dryckesflaskor i plast samlades in från stadens gator, när årets upplaga av London Marathon nyligen genomfördes! Det är nytt rekord för Veolia för den typen av insamling.

Att genomföra ett maratonlopp kräver mycket vätska och de drygt 40.000 löparna i årets London Marathon var inget undantag från den regeln. Hundratusentals plastflaskor med vatten, energidrycker och näringsvätska konsumerades vid vätskestationer under loppet och inte minst efter målgången.

Veolia UK samlade in inte mindre än 350.000 tomma plastflaskor under London Marathon. (Bild Veolia UK)

För att hålla undan på de mängder av tomma plastflaskor, som dumpades längs den drygt 42 kilometer långa banan genom London, hade Veolia UK mobiliserat 120 personer och 40 fordon, vilka samlade in de använda plastflaskorna.

Veolia ansvarade för insamlingen i de tre viktigaste och mest utsatta av de sex stadsdelar i London, som löparna passerade, och resultatet 350.000 plastflaskor innebar alltså nytt rekord för återvinningsföretaget. Veolias kraftsamling innebar att gatorna i City of London, Westminster och Tower Hamlets var rensade från plastavfallet och kunde öppnas igen för trafik på mindre än sex timmar.

Enligt Veolia UK går nu de insamlade plastflaskorna till återvinning och blir till nya plastprodukter.

”London Marathon är en fantastisk men samtidigt utmanande händelse för våra återvinningsteam. Det gäller att så snabbt som möjligt samla in plastavfallet från gatorna, men utan att riskera säkerheten för löpare och åskådare”, säger Pascal Hauret, som är regional chef för Veolia London.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jerry@packnews.com

Relaterade artiklar